One Day Jazz Festival tento rok začína vo veľkom štýle!

27. februára poslucháčom ponúkne kvalitný jazz trio Harry Sokal, Heiri Känzig a Martin Valihora, známe pod názvom Depart, pravý americký soul v podaní famozného speváka, skladateľa a multiinštrumentalistu Franka McComba a slovenskú špičku Andreja Šebana s jeho mladou energickou kapelou.

Po tohtoročnom úspešnom turné Andreja Šebana priaznivcov určite poteší vystúpenie aj na One Day Jazz Festivale, keďže jeho bratislavské koncerty boli beznádejne vypredané. S Andrejom zahrá jeho nová koncertná skupina v zložení – Daniel Špiner (klávesy), Peter Rusňák (basgitara) a Michal Fedor (bicie).

Power-trio Depart sa slovenskému publiku predstaví v novom zložení. Bubeníka Jojo Mayera nahradil po 15- rokoch Martin Valihora. Virtuózni sólisti tria zahrajú explozívny mix vzrušujúcich rytmov a pútavých melódií.

Ťahákom festivalu je americký multiinštrumentalista a spevák Frank McComb.

Frank McComb je veľký talent, ktorý si u nás určite získa zaslúženú pozornosť. Účinkoval s jazzovými velikánmi akými sú Herbie Hancock, Oscar Peterson, Roberta Flack, Donny Hathaway (ku ktorého hlasu je najčastejšie porovnávaný) a Stevie Wonder.

Vstupenky na One Day Jazz budú už čoskoro v predaji.

https://www.youtube.com/watch?v=CocoZhYhYXw

https://www.youtube.com/watch?v=XuPNWCdSNyI

https://www.youtube.com/watch?v=HpBLyWvTKT8

Vstupenky budú čoskoro v predaji.

One Day Jazz festival je voľný koncept jazzových večerov, ktorý otvoril svoju prvú sériu koncertov 20. mája 2008 v bratislavskej Incheba Expo Aréne. Odvtedy má už za sebou ďalších osem úspešných pokračovaní. Hlavnú hviezdu týchto jazzových „sessions“ vždy podporia skupiny z USA, Európy a Slovenska. Myšlienka festivalu vznikla u hudobníka Martina Valihoru, ktorý je aj zakladateľom a hlavou festivalu. Na základe svojich skúsenosti a kontaktov z vystúpení na svetových hudobných podujatiach prišiel s konceptom festivalu, ktorý sa zameriava predovšetkým na umeleckú kvalitu v rôznych žánroch a hudobných koncepcií s možnosťou priamej interaktívnej komunikácie slovenskej a zahraničnej hudobnej scény, čo prehlbuje kontakty, ktoré pomáhajú naším domácim umelcom v presadení sa a realizácii vo svete.

One Day Jazz Festival prináša do Bratislavy pravé jazzové lahôdky
Frank McComb (USA)
Depart project
Andrej Šeban band
27.2.2013, Istropolis, Bratislava

Zdroj: Agentúra Red Vision