Onsi Šalom – EP Rose on the Moon.

Kapela Onsi Šalom z Bratislavy v zložení Braňo Kundrák (spev, gitara), Martin Torda (basa) a Martin Adamkovič (bicie) nahrala koncom augusta minulého roku EP Rose on the Moon. Ako uvádza Onsi Šalom „Rose on the Moon je prvá štúdiová nahrávka Onsi Šalom, prvá ruža, ktorá vykvitla do ticha mesiaca. Prvý kvet záhrady, ako predzvesť plánovaného albumu Záhrada Kol Mogan“.

Rose on the Moon predstavuje päticu piesní nasiaknutých rockovým drive, no pritom jemnosťou a ponurými sekvenciami psychedelických príbehov. Pod textami piesní sa skrýva filozoficko-reflexívna lyrika v kontexte celého vesmíru, existencie.

onsi salom - ep - koncert

„…and as the Rose on the Moon, silence was coming of age“ *
(… a ako Ruža na Mesiaci, dosahovalo ticho dospelosť)
* úryvok textu piesne Bahooni Came to Grifton

Počiatky kapely Onsi Šalom siahajú vyše 5 rokov do minulosti, keď v bratislavskom Lamači cvičili Braňo a vtedy ešte Filip Halgaš (basa) a Peťo Gajdoš (bicie) od základov prvé náznaky vlastných skladieb, poloskladby, ktoré postupne zušľachťovali a zaznievali i prvé tóny improvizácii. Počas piatich rokov (s viacerými dlhšími prestávkami), počas ktorých prešla kapela nejednou personálnou zmenou, sa na pódiu predstavila celkom 25 krát. Na svojich koncertoch sa okrem svojich vlastných skladieb oddáva improvizačných interlúdiam, ktoré ku kapele neodmysliteľne patria.

Onsi Shalom foto

EP Rose on the Moon si kapela vydala vo vlastnej réžii, nahrávané bolo v SMT Studio v Bernolákove a dostupné je u členov kapely príp. na tejto adrese:
www.onsishalom.bandcamp.com

Fanúšikom Onsi Šalom sa možno stať tu: www.facebook.com/onsishalom
Širší pohľad na tvorbu Onsi Šalom ponúka: www.bandzone.cz/onsishalom

Onsi Shalom - Rose on the Moon - front

Zdroj: Onsi Šalom