Open Air Festival 2011: Pridáva ďalšie pódium aj hviezdne meno Dj A-Skillz!

Praha / Panenský Týnec – Dnes přibyly další pádné dùvody, proč si v letních plánech červenou fixou vyznačit v kalendáři 11. – 13. srpna. Open Air Festival totiž odhalil další stage i jejího headlinera. Na Red Bull Tourbusu vystoupí britský DJ A-Skillz, opravdový kouzelník za gramofony, který mistrnì míchá funk, hiphop, drum and bass i breakbeat a electro do jednoho euforického mixu.

Svým stylem A-Skillz rozhýbá davy v nejproslulejších klubech a akcích planety, střihl si i remix na hitovku Come Together od Beatles a nyní se na nìj mohou tìšit i návštìvníci Open Air Festivalu. Je tedy za cenu jedné večeře s předkrmem. Nebo týdenní jízdenky v MHD. Fanoušci kvalitní hudby, kteří si vstupenku na festival ještì nekoupili, mùžou využít nìkolik posledních dní, kdy bude k dostání jen za 495 korun. Tato cena platí pro členy O2 Extra Klubu v rámci akce 1 + 1 vstupenka zdarma do 10. června. Potom se bude postupnì zvyšovat. Prožít tři dny ve společnosti takových hvìzd jakými jsou The Chemical Brothers, Interpol, Leftfield, Good Charlotte, Goose, A-Skillz a celou plejádou předních českých i slovenských interpretù nemusí být nákladné, ale s koupí vstupenky není radno váhat.

Line-up s ostrým kořením

Noční život na Open Air Festivalu bude letos hýřit všemi barvami a styly. Festival postupnì odhalí nejménì sedm nočních pódií. “Postavíme tak obdobu Stodolní ulice, kde si každý najde ten svùj styl. House, techno, drum and bass, reggae, breakbeat, funk…,” popisuje manažerka festivalu Marie Marková. První odhalená noční zóna je pod křídly značky Red Bull. Speciální konstrukce “pojízdné stage” jede do České republiky z Rakouska v historii festivalù vùbec poprvé. A jede doslova, jedná se o jedinečnou konstrukci pódia na čtyřech kolech, vedle které vyroste na festivalu také lounge zónu pro odpočinek po celodenním hopsání na koncertech.

Multižánrový Red Bull Tourbus rozzáří nejen DJ A-Skillz, ale také další energičtí muzikanti. Třeba kapela United Flavour, která mixuje hudební a kulturní vlivy Španìlska, Afriky a střední Evropy. Přeloženo do řeči “hudebních škatulkářù” United Flavour spojují latino, reggae, dancehall, r&b, soul a hiphop. “Kapela chce svým pùsobením vyjádřit, že lidé jiné národnosti, jiného pùvodu nebo vyznání mohou spolupracovat bez jakýchkoliv problémù, násilí a bojù, a především se vzájemnì obohacovat,” říkají United Flavour na svých webových stránkách.

Fanoušky electra jistì potìší koncert pražské kapely Sci*Fi*Psi. Kosmické beaty, které na nás snesou, pocházejí ze souhvìzdí hosue, minimal a electro. Kapela vidí sama sebe jako “elektrohumanoida, vyskytujícího se ve vzdálených galaxiích”. Pro Sci*Fi*Psi bude vystoupení na pozemském Open Air Festivalu zároveň festivalovou permiérou. Chybìt nebude ani DJská formace Tofu Fighters, složená právì z členù Sci*Fi*Psi.

Smršť electra doplní také Hiffi & MC Jacob, tedy duo z kapely Skyline, které se vydalo po své vlastní “electroose”. Tìšit se mùžete na hutné beaty, řízné rýmy a žádné decentní podupávání nožkou, ale vyhopsanou party.

Nìžné publikum, tedy ženy a dívky, určitì naladí na “sladkou” vlnu kapela Koblížci, kterou hudební kritici často považují za nejšílenìjší kapelu na české scénì.

Festival poroste rychlostí stage za týden“Témìř každý týden budeme odhalovat novou stage,” řekl promotér festivalu Michal Lukeš. “Doplníme tak pìtici zahraničních hvìzd mezi kapelami o další DJské celebrity, se kterými Open Air Festival 2011 lehce přeskočí laťku loňského ročníku,” dodává Michal.

Open Air Festival 2011

Zdroj: Open Air Festival
Publikoval: Redakcia GREGI.NET