Open Air Festival 2013 pripisuje ďalší prírastok na zoznam účinkujúcich – O.Children.

Na soupisku letošního ročníku Open Air Festivalu přibyla další žhavá položka – britští O.Children! Zpráva potěší především příznivce současné vlny rockových kapel, které dovedně míchají ozvěny přelomu osmé a deváté dekády minulého století se současnými elektronickými flirty.

Londýnská čtveřice O.Children, pojmenovaná podle jedné z písní Nicka Cavea & The Bad Seeds, povstala na troskách skupiny Bono Must Die, která si svým kontroverzním názvem tak dlouho koledovala o malér, až ji rocková ikona skutečně zažalovala. Z rozprášené sestavy se poté vydělila dvojice Tobi O´Kandi (zpěv) a Andrew Sleath (bicí), kterou zakrátko doplnili na kvartet Gauthier Ajarrista (kytara) a Harry James (baskytara). Temným melancholickým zvukem a O´Kandiho hluboce položeným vokálem O.Children místy odkazují na ostrovní post-punkovou a gotickou tradici kapel typu Joy Division, The Sisters Of Mercy nebo Fields Of the Nephilim.

Diskografie kapely čítá zatím dvě řadové dlouhohrající desky, obě vydané agilním londýnským labelem Deadly People – eponymní debut z roku 2010 a loňskou, stylově již méně vyhraněnou „Apnea“. Ta mimochodem vrchovatě naplnila klišé o prubířském kameni druhého alba, když vznikala v období vážných šlamastyk zpěváka, který je nigerijského původu, s britským imigračním úřadem. Tobiho potíže s nespavostí jsou už naštěstí ty tam a kapela nyní drží pohromadě jako nikdy předtím. Její forma je načasovaná přímo náramně!

https://ochildren.co.uk

Spouštíme nové internetové stránky OAF 2013!

Aktualizovaná verze slibuje uživatelsky vlídnější a vizuálně atraktivnější prostředí. Návštěvník stránek se dočká doladěné struktury informací, animace se zjednodušila a zrychlila. Vzniká nová sekce „Festival od A do Z“, která shrnuje podstatné údaje srozumitelně do jedné věty s případným odkazem na podrobnější informace. Samozřejmostí je zachování oblíbeného festivalového fóra.  Nové stránky jsou  zkrátka jednodušší, srozumitelnější a hlavně rychlejší. Nový web  jsme spustili o půlnoci  3.dubna.

https://www.openairfestival.cz/

Zdroj: OAF