OpenJazzFest 2016: Jazzový sviatok na jazere prepukne už v piatok 22. júla na Zelenej vode!

Letný jazzový openair  festival OpenJazzFest otvorí svoje brány pre návštevníkov už tento piatok 22. júla o 17:30. Do priestorov prírodného amfiteátra na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom prídu nielen jazzoví fanúšikovia už na 9. ročník tohto obľúbeného festivalu. „Počas uplynulých dní sme mali trochu obavy z počasia, rušilo sa viacero festivalov, ale predpoveď vyzerá nádejne, tak snáď nám bude priať aj tento rok„  hovorí Tibor Zelenay , dramaturg a riaditeľ festivalu.

Otvorenie hudobného festivalu aj s výstavou karikatúr.

Súčasťou festivalu bude aj výstava karikatúr autorov z krajín V4 pod názvom „KARIKATÚRA  A JAZZ“ , ktorá je realizovaná za podpory fondu V4 – https://visegradfund.org/home/  a predstaví sa na nej až 24 autorov. Výstavu spolu s riaditeľom festivalu bude otvárať aj jej gestor a spoluorganizátor Bohuš „Bobo“ Pernecký.

OJF 2

Úvodná vernisáž sa bude konať už v piatok o 18:00 hod. „Návštevníci sa majú na čo tešiť a nebude chýbať ani prekvapenie od vystavujúcich karikaturistov“ dodáva Bobo Pernecký.

Tradične pestrá dramaturgia

Aj tento rok pripravili organizátori festivalu pestrú dramaturgiu. Počas dvoch festivalových dní sa predstaví deväť hudobných zoskupení , celkom 48 hudobníkov z 12 krajín.

Hlavnými ťahákmi by mali byť vystúpenia speváčok Sarah McKenzieShayna Steele, ale o skvelú show by sa mali postarať aj kolumbijský  hudobník nominovaný na Avards Juan Garcia Herreros , prípadne Femi Temowo, dvorný gitarista Amy Winehouse.

https://www.youtube.com/watch?v=PuSlCB9z3E4

 

OpenJazzFest  počas predošlých ročníkov privítal viac ako 20 tisíc návštevníkov. Už tradične je festival miestom, kde sa stretávajú všetky generácie – všetci v dobrej pohode a krásnom prírodnom prostredí pri jazere. Deviaty ročník sa uskutoční 22.- 23. Júla 2016, pričom brány festivalu so otvoria pre návštevníkov každý deň od 17:30 hodiny, vernisáž výstavy začne v piatok od 18:00 a  koncertný program už tradične od 19:00 hodiny.

Informácie a vstupenky: https://www.openjazzfest.sk/sk  ,   www.ticketportal.sk

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Open-Jazz-Fest

OJF 1

Zdroj: OpenJazzFest