OpenJazzFest otvára brány už tento víkend  19. a 20. júla

Tradičný letný sviatok jazzovej hudby v podobe 14. ročníka festivalu OpenJazzFest je už predo dvermi a návštevníci sa môžu tešiť na pestrú dramaturgiu. Ako vždy sa festival bude konať v prírodnom amfiteátri na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom na brehu prírodného jazera. „Hlavnými hviezdami festivalu budú ALFREDO RODRIGUEZ a Kinga Głyk, ja si však myslím, že zaujmú publikum aj ostatní účinkujúci  „ hovorí Tibor Zelenay, dramaturg a riaditeľ festivalu.

Hlavnou hviezdou piatkového večera bude jazzová lahôdka v podobe projektu ALFREDO RODRIGUEZ  trio /CUB/.

Na záver festivalového programu sa predstaví momentálna basgitarová hviezda z Poľska Kinga Głyk /PL,USA/ so svojou kapelou. 23-ročná basgitaristka Kinga Glyk je považovaná za najlepšiu poľskú basovú hudobníčku svojej generácie a je vychádzajúcou hviezdou na svetovej jazzovej scéne.

Kompletný program festivalu nájdu návštevníci na stránkach a sociálnych sieťach festivalu.

„Predpoveď počasia je veľmi priaznivá a návštevníci si môžu prísť vychutnať program v pohodovej atmosfére  „ dodal na záver Tibor Zelenay.

OpenJazzFest  počas predošlých ročníkov privítal viac ako 27 tisíc návštevníkov. Už tradične je miestom, kde sa stretávajú všetky generácie – od najstaršej generácie až po tú najmladšiu, všetci v dobrej pohode a krásnom prírodnom prostredí. Štrnásty ročník sa uskutoční 19. – 20. júla 2024, pričom brány festivalu so otvoria pre návštevníkov každý deň od 18:00 a  koncertný program tradične  od 19:00 hodiny. Festival z verejných zdrojov podporil aj Fond na podporu umenia.

www.openjazzfest.sk
https://tootoot.fm/sk
https://www.facebook.com/pages/Open-Jazz-Fest

TS