Opeth (swe): 26. februára sa predstavia v Bratislave!

Dlhoročné čakanie končí. Jedna z najinšpiratívnejších kapiel súčasnej hudobnej scény, švédska pätica OPETH, vystúpi v rámci svojho európskeho turné k novému albumu „Heritage“ tiež v Česku a na Slovensku. Koncerty sa uskutočnia 25.2. v Prahe v klube MeetFactory a o deň neskôr sa Švédi predstavia v bratislavskom klube MMC.

Vstupenky na oba koncerty sú k dispozícii vo všetkých bežných predpredajových sieťach. Bližšie info nájdete na webových stránkach www.obscure.cz.

Opeth

Mikael Akerfeldt, frontman a duša celej kapely, vyjadruje dlhodobo svoj obdiv k hudobným formáciám, ktoré sa neboja svojich poslucháčov šokovať častou zmenou svojho smerovania. Nie je sa preto čomu diviť, že práve týmto typom kapely je i jeho domovská formácia OPETH, s ktorou už cez dvadsať rokov očaruje širokú hudobnú verejnosť.

Pôvodné, deathmetalové korene hneď vzápätí zjemnila záľuba Akerfeldta v progresívnej a psychedelickej hudbe a súčasní OPETH sú už natoľko otvoreným telesom, že pre neho snáď už ani neexistujú žiadne hudobné hranice. Aj vďaka tomu, že podstata ich tvorby bola pre nich vždy dôležitejšia, než komerčné úspechy, sú OPETH pre množstvo svojich skalných fanúšikov úplnou modlou. Oddanosť týchto verných poslucháčov naopak spätne poskytuje kapele príjemnú voľnosť pri ďalšom hudobnom experimentovaní.

Opeth

Presne tak je tomu na aktuálnom albume „Heritage“, ktorý opäť zapadá do portfólia OPETH, ako nečakaný experiment, ktorý možno opäť prekvapil radu ich skalných priaznivcov. Nahrávka je tentokrát presýtená duchom psychedelického rocku sedemdesiatych rokov, je plná rozličných nálad, neobvyklých muzikantských postupov a celkovo tak dokresľuje postavenie OPETH ako lídra súčasnej progresívnej hudby.

Od roku 1995, a prvého vydaného albumu „Orchid“, ušli OPETH pekný kus cesty. Prakticky každou svojou ďalšou nahrávkou potom ovplyvňovali všeobecné vnímanie progresivního metalu až do fázy, kedy svojou hudbou nevtieravo oslovujú i nemetalových poslucháčov naprieč množstvom žánrov. OPETH sú predovšetkým ORIGINÁL, ktorý na súčasnej hudobnej scéne svieti ako maják. Ich plánované koncerty budú určite pre mnoho ľudí splneným snom.

Opeth

Zdroj: Obscure Promotion
Publikoval: Redakcia GREGI.NET