Oravský Bedlam odpremiérujú svoj debutový videoklip netradične. V rádiu!

Krátko po vzniku v roku 2011 vydali Bedlam v zostave Vladimír Meluš /ex Emor/ (gitara/spev), Martin Kuráň (bicie/spev/texty) a Marika Korčušková /Goodbye Guns/ (basa) svoje prvé EP pod producentskou taktovkou Michala Kolejáka a jeho kolegov z dnes už renomovaného štúdia 999.

V tom istom čase začínajú koncertovať na pódiách, čo si vyžadovalo ďalšieho člena, ktorý by sa zmocnil elektroniky, dotvárajúcej atmosféru počas celej live performance. Post obsadil Marikin brat Martin Korčuška, s ktorým kapela hráva a tvorí dodnes.

Nápad natočiť videoklip vznikol spontánne v auguste 2012, a to priamo u jeho autora Martina Kolejáka (MK), ktorý má s kapelou dlhodobo dobré vzťahy. Jeho tvorbu môžete vidieť v spolupráci s hudobnými telesami ako rust2dust či [sic].

Pieseň s názvom „No pain No gain“ (EP 2011) je úplnou prvotinou z dielne Bedlam, preto rozhodnutie ohľadom výberu skladby, ktorá bude obohatená o HD vizuál nebolo vôbec náročné. Text podaný netradične, formou akejsi „básne“, poukazuje na život človeka ako taký. Každý človek má počas života svetlé a tmavé dni, stretáva sa s rôznymi nástrahami, ale aj radostnými chvíľami, čo sa odráža aj vo videu v podobe silných symbolov. Celé dielo nesie pozitívne posolstvo – človek by mal zažiť čo najviac/ žiť na plno, kým je to možné.

Nakrúcanie sa odohrávalo počas slnečného septembrového víkendu na viacerých miestach v okolí mesta Tvrdošín a pred objektívom sa okrem samotnej kapely mihli snáď všetky vekové kategórie, od niekoľko týždňového bábätka až po starého pána.

V rámci odprezentovania videoklipu dostala kapela pozvanie objaviť sa ako hosť v Rádiu_FM, konkrétne v metalovej show Rudiho Rusa – Headbanger_FM.

11.februára od 22:00 na vlnách rádia_FM  počas dvoch hodín odohrajú ako prví v histórii relácie niekoľko svojich skladieb naživo, priamo v štúdiu Slovenského rozhlasu a „slávnostne“ uverenia videoklip na internete, takže je sa na čo tešiť!

https://bandzone.cz/bedlam
https://www.youtube.com/watch?v=_0ZPq23UxeU&feature=youtu.be

Zdroj: Bedlam