Originálny drum&bass prinesú na Basshaze poľské talenty Silence Groove a Satl.

Nové drum&bassové talenty z Poľska prinesie v sobotu 16. januára klubová noc Basshaze. V slovenskej premiére sa v Klube Dole predstavia Silence Groove a Satl.

Parádne melódie, veľa atmosfér a rozlietané nálady v ich hudbe dostanú milovníkov drum&bassu na tú správnu pozitívnu vlnu. V úlohe supportu pricestuje z Košíc hudobný nadšenec a skvelý platňojazdec Kelso so svojou výdatnou selekciou zlomených beatov. Štvoricu januárovej noci uzavrieuž tradične rezident Lixx a jeho fresh beaty.

“Je to skvelý pocit konečne debutovať na Slovensku. Počul som, že slovenské publikum je naozaj otvorené, takže sa teším na sobotu,” hovorí producent Satl a jeho pozitívnu náladu potvrdzuje aj Silence Groove: “Už sa neviem dočkať a veľmi sa teším na tento gig!” Títo mladí chalani, ktorí zaujali etablované značky ako Fokuz Recordings a Offworld, neustále makajú na svojom liquid sounde a ich progress je nepopierateľný, o čom presvedčia aj v Bratislave. “Je super, že budeme hrať spolu so Silence Groove a je to naozaj výhra, pretože zakaždým, keď ho vidím naživo, ma jeho selekcia odpáli. Ak by som sa mal pozrieť na poľskú drum&bassovú scénu v globále, myslím, že doma máme viacero dobrých producentov ako napríklad Mortem či Skeletone, ktorí robia naozaj dobrú hudbu a dokážu zabaviť ľudí na celom svete. A pokiaľ ide o fanúšikov, niektorí majú radšej tvrdší drum&bass a niektorí zase ten melodickejší.” pokračuje Satl. Na otázku či má poľský drum&bass aj nejaké špecifiká hovorí Silence Groove: “Čo mám ja osobne rád na poľských producentoch je, že väčšina z nich je veľmi jedinečná vo svojom sounde. A to robí našu scénu veľmi zaujímavou.”

Aj keď je ešte len začiatok roka 2016, ani jeden z nich nezaháľa s plánmi do budúcna. “Mám niekoľko skladieb, ktoré vyjdu na Fokuz Recordings, Soul Trader Records a Iridescent Music. Tiež môžete očakávať aspoň jedno EP na Offworld Recordings. A ako novoročné predsavzatie som sa rozhodol robiť viac ‚dj weapon‘ tunes a chcem to posunúť na ďalší level,” odkazuje Silnece Groove. Svoje plány prezrádza aj Satl: “Ako asi už viete, vlani som sa upísal Fokuzu. Mám pár pekných projektov, s ktorými sa podelím už čoskoro a tiež niekoľko pekných releasov čaká na vydanie. tiež som pracoval tvrdo na sólo veciach, tak isto ako aj na veciach s mojim homie Malakym. Zatiaľ jediné čo môžem prezradiť je, že bude aj niekoľko vinylových releasov.”

Silence Groove (PL)

Dnes už nie je výnimočné, keď skvelú hudbu skladajú naozaj mladí ľudia. Jakub Cichocki z Poľska nie je výnimkou. Už v detstve sa vďaka otcovi dostal k hudbe od Kraftwerk či Vangelisa a tým bolo jeho smerovanie spečatené. V roku 2010 ako 18-ročný preráža do sveta hudby so svojou prvou progressive trance EP. Po niekoľkých ďalších trackoch ho už o niekoľko mesiacov hrávajú mená ako Paul Van Dyk, či Armin Van Buuren. Rok 2011 však priniesol zásadné rozšírenie jeho hudobných obzorov.

silence_groove_03

Vďaka zvuku Future Engineers, Artificial Intelligence a Electrosoul System objavil drum&bass a spolu so svojím kamošom Skeletone sa púšťajú do vlastnej produkcie. Počas niekoľkých rokov ho prijíma Bassdrive rodina a svoje atmosferické skladby vydáva u značiek ako Fokuz, či Offworld. Za sebou má prvé hrania v UK, Srbsku, či Českej Republike a svoj originálny sound silne ovplyvnený práve tranceom príde po prvýkrát predstaviť na Slovensko.

Satl (PL)

Jeho meno sa začalo objavovať v obchodoch s hudbou len nedávno. Satl je však jedným z nových poľských producentov, ktorých treba sledovať. Svojím zvukom sa ponára do vôd liquidfunku plného atmosfér, vďaka čomu si vyslúžil pozornosť etablovanej značky Fokuz Recordings.

satl_03

Práve tam má na konte už niekoľko nahrávok, no zďaleka to nie je jediný label, na ktorom má zárezy. V poslednom období často spolupracuje s Angličanom Malakym a treba povedať, že chalanom ide karta.

Kelso, Lixx

Vyrástol na hiphope a rovných beatoch, no čoskoro ho uchvátil drum&bass. Kelso je vášnivým zberateľom platní a v jeho setoch počuť deep aj liquid sound. Cudzia mu však nie je ani súčasná bass music. V Košiciach má prsty v eventoch v Tabačke a aj vďaka nemu scéna na východe rastie. Svoj set v Klube Dole odohrá po prvýkrát. Sekundovať mu bude otec značiek SIGNAll_FM a Basshaze, dlhoročný dj a hudobný aktivista s čerstvou selekciou, Lixx.

BASSHAZE w. Silence Groove (PL) & Satl (PL) @ Dole
January 16, 2015 / Saturday, Start 22:00
Klub Dole, Nám. SNP 30, Bratislava / Slovakia
★ S I L E N C E G R O O V E ( P L )
★ S A T L ( P L )
★ Kelso
★ Lixx

Vstup:
22:00 – 24:00 4€
24:00 – 03:00 5€
03:00 – 06:00 3€

Event: www.fb.com/events/1635598166691389
https://www.youtube.com/watch?v=ANJBXHkbXoM
https://www.youtube.com/watch?v=FoOoZ1TQtck

PLAGÁT_Basshaze_január 2016

Zdroj: klub Dole