ORJAN NILSEN: KEĎ SOM BOL PRVÝ RAZ NA SLOVENSKU, HRAL SOM PRE SVADOBČANOV .

Festival EDMANIA bude hostiť Orjana Nilsena po druhýkrát v utorok 4. júla 2017! Na veľkolepom stagei pod holým nebom bude predskakovať headlinerovi Arminovi van Buurenovi. Pri tejto príležitosti prinášame rozhovor s Orjanom.

Ahoj Orjan, veľmi sa tešíme, že ťa budeme môcť opäť privítať na Slovensku po tom, čo si u nás vystúpil na ARMADA stage v roku 2015. Už sa tešíš na svoj návrat do Trenčína?
Nemôžem sa dočkať až sa vrátim do Trenčína! Naposledy to bola veľká zábava, bolo super, že sa ukázalo toľko ľudí a užili sme si spolu! Takže návrat späť a ďalšie vystúpenie pre EDMANIA… už sa naozaj teším! Bude to úžasné!
Pamätáš si svoju prvú veľkú show? Ako si sa vtedy cítil?
Moje prvé veľké vystúpenie bolo pravdepodobne v Poznani (Poľsko) v roku 2007. Bola to veľká udalosť, myslím, že sa to volalo „Revolution of Love“. Pamätám si, že som bol VEĽMI nervózni, pretože tam bolo veľa ľudí, naozaj veľká akcia… Cítil som veľkú úľavu, že to mám za sebou, keď som dohral. Bola to však skutočne úžasná party, na ktorú nikdy nezabudnem.

V roku 2013 si založil vlastný label In My Opition, ktorý si získal pozornosť umelcov ako Nicky Romero, Hardwell či W&W. Čo ťa viedlo k tomuto rozhodnutiu?
Rozhodnúť sa bolo veľmi jednoduché. Bolo vtedy veľmi veľa mladých ľudí, ktorých som chcel podporiť a dať im, tak ako aj sebe, možnosť šíriť hudbu, ktorá môže je trošku odlišná, veci, ktoré sa nehodili na label Armind, kde vychádza väčšina mojich trackov. Je to takpovediac miesto na veci, ktoré sú možno príliš „kreatívne“, veci, za ktorými pevne stojím. Mám tak možnosť pomôcť iným ľuďom, iným producentom, aby sa posúvali. Rád hľadám nové talenty. Myslím, že každý DJ to rád robí. 

Hudobná tvorba je veľmi zložitý a komplexný proces. Ktorú časť produkcie si najviac užívaš?
Mám rád každú časť produkcie nového tracku. Od začiatkov s kick-om či clap-om, cez celý ten proces od začiatku do konca, kedy máš pocit, že sa to všetko stavuje dokopy. A ty môžeš konečne vidieť celok, nie len kúsky. Takto rozmýšľam ešte skôr, ako je 70% tých malých kúskov vôbec poskladaných v kope. A to je tá moja najobľúbenejšia časť. Môžeš si predstaviť celý track  a ako všetko bude znieť…

Tvoja diskografia je vskutku bohatá na tracky a taktiež máš vydané dva skvelé albumy. Aké máš hudobné ciele v budúcnosti?
Moje hudobné ciele v budúcnosti sú vskutku dosť veľké. Neviem či chcem vydávať veľa albumov, ale viem, že chcem produkovať veľa hudby v rozličných žánroch a vidieť, kam ma to zavedie. Hudba je tak široká a všestranná, že mať možnosť produkovať čokoľvek chcem, kedykoľvek chcem, v množstve v akom chcem, to je môj cieľ. Aj naďalej sa sústrediť na produkciu, na zlepšovanie skills, pretože verím, že nikto nie je tak dobrý, aby sa nemusel učiť. Nemyslím si, že proces učenia niekedy skončí, predovšetkým v hudbe alebo čomkoľvek kreatívnom. Jeden z mojich cieľov je mať veľkú show v arene, kde môžem predviesť všetky svoje tracky, naozaj všetky z nich. Myslím, že to je jeden z najväčších cieľov, ktoré mám. A bolo by celkom fajn, keby tam bol dostatok ľudí! ;)

Je niekto na scéne, s ktorým by si chcel spolupracovať na tracku a ešte si to neurobil? Prezraď nám meno!
Je veľa ľudí na scéne, ktorých považujem za veľmi talentovaných a všestranných. Všetci vedia, že som vždy zbožňoval prácu Sandera van Doorna, pretože je jeden z technicky najlepších producentov, ktorých som počul, takže by sa mi veľmi páčilo spraviť niečo s ním. Taktiež Alesso. Alesso je kúzelník, ktorý robí mohutné big-room tracky v podstate z „ničoho“. Môžete mať tri zvuky a on zariadi, aby zneli úžasne! To je obrovský talent. Chcem robiť spraviť tracky s Andrew Rayelom, Garethom Emerym… je tak veľa ľudí, s ktorými chcem pracovať. Samozrejme, nikdy nepoviem nie tracku s Arminom – je to génius.

Pamätáš si svoju prvú návštevu na Slovensku? Počuli sme, že sa stalo niečo špeciálne! :)
Moja prvá návšteva na Slovensku bola v roku 2008 alebo 2009 a hral som v malom klube mimo Bratislavy. Bolo so mnou niekoľko priateľov, bol tam Marcus Schossow, Driftmoon tam bol tiež, ale vtedy ešte nepoužíval tento alias. Uprostred môjho setu prišla svadobná výprava – ženích a nevesta! Spravili úžasnú party. Bolo úžasné hrať pre novomanželov! :)

Do Trenčína prídeš začiatkom júla, na čo sa môžu tešiť tvoji fanúšikovia?
Keď sa vrátim do Trenčína, ľudia môžu odo mňa očakávať, že budem hrať veľa vlastných trackov! Tiež robím na mnohých bootlegoch a mashupoch, vlastne ako vždy. Myslím, že môžu očakávať to, čo zvyčajne, odo mňa – energický, bláznivý prejav na stagei a množstvo novej hudby!

Máš nejaký špeciálny odkaz pre svojich slovenských fanúšikov?
Chcem povedať mojim slovenským fanúšikom – ĎAKUJEM za vašu podporu počas tých všetkých rokov. Naozaj každý rok vidím kvantá tweetov a správ od Slovákov. Vrátim sa toľkokrát, koľko len budete chcieť, pretože to u vás milujem!

ARMIN VAN BUUREN IN TRENČÍN
Dátum:
utorok 4.7.2017
Čas: 18:00 – 7:00
Miesto: EXPO Center Trenčín
DJs: Armin van Buuren, Orjan Nilsen, Vini Vici, Rodg, Milan Lieskovský, Pico, Martin Michniak, Soul Mirror

Aktuálne info sledujte na FACEBOOK EVENTehttps://bit.ly/AVB_SK_2017
PREDPREDAJ LÍSTKOV: https://www.partymenu.eu/edmania17-oa

Zdroj: EDMania