Oslava hudobného fenoménu – prvá K-Pop show na Slovensku vypukne už 21. júna a to priamo v divadle!

Slovenská K-Pop komunita sa môže tešiť na jedinečnú udalosť! Už 21. júna sa v Bratislave uskutoční prvá K-Pop show na Slovensku s názvom krOWN:Origin, a to rovno v novom divadle vedľa Stars Auditória. Tanečno-edukatívne predstavenie prinesie divákom fascinujúci pohľad na vývoj K-Popu, a to nielen v jeho domovskej Kórei, ale aj na Slovensku a vo svete!

K-Pop alebo Kórejský pop sa stal celosvetovým fenoménom. Komplex hudby, tanca a štýlu pochádza z Kórejskej republiky a na Slovensku sa mu venuje čoraz viac ľudí.  Predstavenie „krOWN: Origin“ si kladie za cieľ nielen prerozprávať príbeh K-Popu, ale aj zblížiť fanúšikov ako komunitu. K-Pop je známy svojou schopnosťou spájať ľudí z rôznych kultúr a krajín, a toto predstavenie vytvorí priestor, kde sa fanúšikovia môžu stretnúť, zdieľať svoje zážitky a nadviazať nové priateľstvá. Predstavenie sľubuje dojímavú a inšpiratívnu cestu, ktorá divákov nielen zabaví, ale aj obohatí.

„Je to jedinečná príležitosť zažiť dychberúce choreografie a zaujímavý príbeh prepojený s audiovizuálnou show priamo na divadelných doskách. Takéto niečo ste na Slovensku ešte nevideli,“ vysvetľuje hlavný choreograf Oleg Knyazev.

Unikátne predstavenie mapuje chronologický príbeh vzniku a rozmachu K-Popu. Diváci budú môcť sledovať, ako sa tento hudobný žáner vyvíjal od svojich skromných začiatkov v Južnej Kórei až po jeho globálny úspech, pričom nebude chýbať ani pohľad na to, ako si K-Pop našiel svojich fanúšikov na Slovensku.

„Predstavenie bude obsahovať dokumentárne vsuvky, ktoré priblížia historické momenty a kľúčové udalosti v histórii K-Popu. Tieto segmenty budú prepletené s energickými tanečnými vystúpeniami, ktoré budú demonštrovať rôzne éry a štýly tohto žánru. Diváci sa môžu tešiť na dynamické choreografie plné farieb a energie, typické pre K-Pop,“ teší sa Oleg Knyazev, šéf tanečnej skupiny krOWN.

Ďalším zaujímavým prvkom predstavenia budú herecké stvárnenia historických udalostí, ktoré oživia významné momenty v histórii K-Popu priamo na javisku. Tanečníci predstavia dôležité situácie, čím pomôžu divákom lepšie pochopiť kontext a význam týchto udalostí. Tento dramatický prvok pridá predstavenie emocionálnu hĺbku.

Predstavenie bude trvať 85 minút a diváci zažijú významné momenty a míľniky v histórii K-Popu. „krOWN: Origin“ sľubuje nezabudnuteľný zážitok, ktorý prinesie do Bratislavy kúsok kórejskej kultúry a oslavu hudobného fenoménu, ktorý oslovil milióny ľudí po celom svete. Prvá K-Pop show na Slovensku je významným krokom pre miestnu komunitu a ukazuje, že K-Pop nie je len hudobným žánrom, ale aj kultúrnym fenoménom, ktorý má schopnosť spájať ľudí a prekračovať hranice. Nenechajte si ujsť túto výnimočnú udalosť 21. júna do divadla vedľa Stars Auditória. Vstupenky na predstavenie „krOWN: Origin“ si môžete zakúpiť priamo na recepcii Domu umenia RDS Art Group. Viac informácií nájdete na https://www.rdsartgroup.sk/

TS – NK Factory
Foto – RDS Art Group