Ostravská Jiná kultura prekračuje hranice Vesmíru!

Druhý ročník Jiné kultury má za sebou úspěšnou jarní sezónu, kdy byla možnost navštívit koncerty Jana Buriana, Spirituál kvintetu nebo představení novinářů Miloše Čermáka a Luďka Staňka. Celoroční festival se také napevno usídlil v budově legendárního ostravského kina Vesmír, což zejména obyvatelé centra kvitují s povděkem, neboť se této budově vrací její poslání. Za to patří poděkování Vysoké škole báňské – Technické univerzitě, která se rozhodla tyto prostory poskytnout.

Dle slov zakladatele Jiné kultury Petra Baránka je skvělé, že se k jeho myšlence mírového hnutí na podporu demokracie a lidských práv prostřednictvím umění přidává stále víc lidí nejen z Česka.   Že to nejsou jen fanoušci umění a myšlenky, dokazuje i podpora z řad světově známých osobností, kteří v následující sezóně v Ostravě vystoupí.

IMG_6371

15.října zahraje v dnes již bezmála vyprodaném sále norský zpěvák, písničkář a houslista ALEXANDER RYBAK.
22.října vystoupí s operním recitálem mezzosopranistka DAGMAR PECKOVÁ.
9.prosince oslaví 50 let kariéry Ivan Mládek. Ojedinělý galakoncert Banjo Band odehraje v plné sestavě.

Ve spolupráci s výtvarníkem Martinem Sněhotou, absolventem katedry intermédií Ostravské univerzity pod vedením docenta Surůvky, jsou v plném proudu přípravy na MEZINÁRODNÍ FESTIVAL VIDEOARTU (IFOV OVA), který se uskuteční 24.března 2017.

Duben příštího roku bude patřit projektu JAZZ FOR DEMOCRACY. V legendárních prostorách ostravského Hudebního světa a sounáležícího klubu Dock budou probíhat přednášky, koncerty a výstava v réžii a odkazu JAZZOVÉ SEKCE. Završením dubnové produkce bude nu-jazzový koncert italského kytaristy a skladatele NICOLY CONTEHO. NICOLA CONTE přijede s celou kapelou, což garantuje špičkový hudební zážitek nejen pro milovníky jazzové hudby.

Produkce slibuje pokračování v kvalitním dramaturgickém výběru. Jak vidno, Jiná kultura se v Ostravě zabydlela a nabízí alternativu, která si své fanoušky našla nejen tam, ale i za hranicemi republiky. A to je dobře.

12509715_1004020942992100_657175659937431206_n

Zdroj: Jiná kultura, z.s.