Ostravská kapela Buty odohrá v Ateliéri Babylon trojhodinový koncert !

Česká populárna skupina Buty mieri do Bratislavy! Nápadití muzikanti predvedú 16. apríla 2015 tie najväčšie hity zo svojej tvorby. Fanúšikovia si v bratislavskom Ateliéri Babylon vychutnajú žánrovo pestrý trojhodinový koncert kapely Buty. Hosťom oceňovanej českej skupiny bude výnimočný rómsky umelec Mário Bihári. Nenechajte si ujsť nestarnúce hity „ František“, „Tramtáryje“, „Jedno ráno“ či „Nad stádem koní“.

Viacnásobne ocenená česká kapela Buty odohrá 16. apríla v bratislavskom Ateliéri Babylon koncert s názvom „The Best Of“. Publikum sa môže tešiť na najväčšie hudobné delikatesy z tvorby legendárnej ostravskej skupiny. Na koncerte odznejú aj nestarnúce hity ako „František“, „Tramtáryje“, „Jedno ráno“ či „Nad stádem koní“.

„Klubové koncerty hráme veľmi radi. Počas troch hodín zahráme množstvo piesní, na výber máme z viac ako sto skladieb. Každý koncert je iný, pretože repertoár sa mení a tvorí na mieste podľa nálady kapely a publika. Veľakrát je to pekné dobrodružstvo. Samozrejme, sú piesne, ktoré pre fanúšikov musíme zahrať. To by nám neodpustili. Ja osobne mám rád klubové koncerty, kde hráme čo najmenej známe hity. Kapela si viac zahrá, vznikajú pekné improvizácie a z koncertu sa stáva niečo výnimočné.“ Povedal Richard Kroczek, bubeník a manažér skupiny Buty.

IMG_1021_zrcadlo out

Na koncerte Buty čaká priaznivcov veľké množstvo hudobných štýlov s nápaditými a vtipnými textami. Hosťom českej pop – rockovej formácie bude jedinečný spevák, klarinetista, akordeonista a klavírista – Mário Bihári. Kapela Buty sa na neopakovateľnú atmosféru bratislavského koncertu veľmi teší.

„Na tohtoročný bratislavský koncert v Babylone privezieme s veľkou radosťou špeciálneho hosťa, skvelého muzikanta Mária Biháriho. Mário s nami hral tento rok v Prahe a bol to úžasný zážitok nielen pre publikum, ale i pre nás. Na Slovensku hráme veľmi radi, sú tam skvelí fanúšikovia. A pokiaľ sa dá dohromady skvelý klub, usporiadateľ, aparatúra s výborným zvukom, dobrá nálada a zdravie, tak sme neporaziteľní.“ Smeje sa Richard Kroczek.

Kapela Buty  vznikla v roku 1986 zo skupín U238 a B komplex. Zakladajúcimi členmi sú Richard Kroczek a Radek Pastrňák. Skupina hrá v zostave Radek Pastrňák – gitara, spev, Richard Kroczek – bicie, Petr Vavřík – basgitara, Milan Nytra – klávesy a Milan Straka – dychové nástroje.

IMG_1809  patina

„Kapela Buty bude mať na budúci rok 30 rokov. A máme pocit, akoby to bolo včera. Baví nás hrať a myslíme stále na Deža Ursínyho. Veľa ľudí už dnes nevie ako je to pre nás dôležité. Na Slovensku sú fantastickí hudobníci a ako sa hovorí: Kto nehral s Dežom, neexistuje.“ Dodal Richard Kroczek.

Nenechajte si ujsť vynikajúci koncert plný originálnej tvorby skupiny Buty 16. apríla 2015 v bratislavskom Ateliéri Babylon o 20.00 hodine. Vstupenky sú dostupné prostredníctvom siete Ticketportal na https://www.atelierbabylon.sk/program/koncert/521-buty14

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Boris Renner