Osviežujúca letná gitarovka Calling Me je novinkou hudobného projektu MARQET!

Do druhé poloviny léta vstoupil na hudební scénu s další novinkou český projekt MARQET. Singl dostal název „Calling me“ a hlavní úlohu v něm hraje kytara a melodická pěvecká linka se soulovým nádechem.

Po krátké odmlce se MARQET hlásí s novým singlem „Calling me“. Akustická kytarová skladba v sobě opět nese jisté prvky melancholie, které se však doslova rozplývají v její melodičnosti.

„Skladbu Calling me jsme měli připravenou už delší dobu. Jedná se totiž o moji prvotní věc. S jejím vydáním jsme ale čekali na vhodný okamžik, a ten právě nastal. Letní dny, které už nejsou tak dlouhé, jako je tomu na začátku léta, s atmosférou skladby skvěle ladí. Je to taková pohodovka, která vás hodí do příjemné nálady a možná se i trochu zasníte,“ prozrazuje zpěvačka MARQET.

MARQET má ve svém repertoáru momentálně osm skladeb a několik dalších je rozpracovaných.

„Některé další nápady na melodie zatím nosím jen v hlavě. Rýsuje se také zajímavá spolupráce s českým rapperem Antwim z hip hopové partičky Notes from Prague a možná dojde i k featuringu se zpěvačkou Viktorií. Ale o tom až někdy příště!“ dodává zpěvačka.

A jaké jsou další hudební plány MARQET? „V příštím roce to bude určitě vydání debutového alba, k němuž pomalu ale jistě směřujeme.  A pokud se zadaří, dočkají se příznivci naší hudby i živých vystoupení, pro které bych ráda dala dohromady menší kapelu šikovných muzikantů,“ doplňuje MARQET na závěr.

O MARQET

Český projekt s britskými kořeny. I tak by se dala tvorba MARQET nazvat. Byl to totiž právě Londýn, který zpěvačku inspiroval k rozjetí vlastní tvorby, a kde se začaly rýsovat základní obrysy celého projektu. A tak se hned po návratu z ročního pobytu do Čech rozhodla zpěvačka vdechnout život svým hudebním touhám a plánům.

První věcí, s kterou se MARQET představila svým posluchačům, byl na jaře roku 2014 debutový singl Belle. Ten na nás dýchl atmosféru britské metropole, v níž vznikl i videoklip k písni. Dalším vydaným singlem byla začátkem letošního roku skladba s názvem Everytime – hořkosladká balada, kterou doplnil netradiční hudební videoklip plný tance a emocí.

MARQET Calling me - cover

Zdroj: MARQET // marqet.eu