Outlook Festival 2014 ohlasuje druhú vlnu mien.

Magický Outlook festival, ktorý sa už po 7. rok koná v Chorvátsku práve vypustil druhú várku mien k už aj tak dosť nadupanému line up-u.

Je to unikátna oslava bass music na trblietavom pobreží Jadranského mora, ktorá prináša široké spektrum hviezd na párty v opustenej pevnosti z 19. storočia v blízkosti historického mestečka Pula.

outlook

K najnovším prírastkom hlavného stage-u, ktorý sa nachádza priamo na pláži, patrí skutočná legenda, priekopník jungle soundu, Congo Natty, a jeden zo spoluzakladateľov svetoznámych Massive Attack, Daddy G. Ďalším pánom na holenie, je zakladateľ vydavateľstva NonPlus, DJ a producent Boddika, ktorý prinesie svoj špinavý UK undergroundový sound.

Potom tu máme Dub Fx-a, uznávaného beatboxera, ktorého myslím netreba nikomu bližšie predstavovať. Vo svojich vystúpeniach spája hip hop, reggae a drum and bass, všetko len za použitia svojho podmanivého hlasu a efektov. Breakbeatovú a garage scénu príde zastupovať Zed Bias. Nesmieme zabudnúť ani na Phaeleh-a, ktorý počas festivalu vystúpi hneď na niekoľkých stage-och. Priaznivcom housových rytmov isto ulahodí Roy Davis Junior, Bondax či Snakehips. Outlook je známy svojím pozitívnym vzťahom k hip hopu a preto ani tento rok nebude chýbať v jeho programe. Vydavateľstvo High Focus Recodrs prinesie v rámci svojej časti line up-u ľudí ako The Four Owls, James Baxter, Dirtz Dike, London ZOO a Problem Child. Výpočet interpretov z druhej vlny ukončíme dubstepom, konkrétne s Truth, Seven a Swindle, pri ktorých sa môžete tešiť na devastujúce sety s tvrdou bassovou linkou.

Outlook každoročne začína opening koncertom v nádhernom amfiteátri priamo v historickom centre mesta Pula. Tento rok sa môže pochváliť skutočne unikátnou hviezdou v podobe Ms. Lauryn Hill. Na tohto headlinera sú patrične hrdí a ako hovoria sami organizátori, toto je ich doposiaľ najinšpiratívnejší booking. Supportovať ju bude 7 členná skupina z Leedsu Submotion Orchestra, soulful speváčka Fatima a vychádzajúca hviezda Andrew Ashong.

Okrem všetkých doteraz spomenutých, nájdeme v zozname účinkujúcich legendu s najzložitejším štýlom rapovania Busta Rhymes-a, ikony reggae a dancehallu Barrington-aLevy a Horace Andy, oboch v live vystúpeniach, a jedného z najlepších hip hopových producentov, polku dua Gang Starr, DJPremier-a. Žáner drum and bassu budú hrdo reprezentovať šialený maník s charakteristickými zlatými zubami Goldie, ďalej DJ Marky s jeho brazílskym soundom a v neposlednom rade šéf labelu RAM Records Andy C.

Outlook Festival - ampitheatre action - credit Benjamin Eagle

Kde: Pevnosť Punta Christo, Pula, Chorvátsko
Kedy: Streda 3. Septembra – Nedeľa 7. Septembra 2014
Cena:
Amfiteáter Otvárací Koncert – 48 EUR
Outlook festival – 172 EUR
Boat Parties – TBA

www.outlookfestival.com
www.facebook.com/outlookfestival

Fotky z minulého roka:
Outlook Festival 2013 | 28.8. – 2.9.2013 | Fort Punta Christo | Pula | Croatia | Foto: Michal Dzubina

Outlook - latest flyer - 23_04_2014

Zdroj: Huspi
Foto: Benjamin Eagle