Palicavonzvreca: Rozhovor so srbským djom a producentom LAGom!

LAG, srbský techno DJ a producent, ktorý vystúpi na akcii Palicavonzvreca v Subclube (30.apríl), nám odpovedal na otázky.

1. Ktorý bol tvoj prvý kontakt s technom?
=Stalo sa to hneď na prvej klubovej párty, na ktorú som sa vybral. Už dlhšie predtým som bol fanúšik elektronickej hudby cez MTV a kamošov, počúval som mainstreamové veci ako Chemical Brothers, Fatboy Slim, UNKLE a pod., no potom som sa iba raz dostal na techno a hotovo. Bolo to hypnotické, nemilosrdné a zároveň zjednocujúce. V tých časoch ešte neboli digitálne foťáky, facebook, ani nič a tým pádom vibe na parties v Srbsku bol v znamení Sodoma & Gomora. A odvtedy som chcel byť toho súčasťou.

2. Čo nové chystáš, resp. čo ti v najbližšej dobe vyjde na platni?
=Najbližšie to bude Various Artists EP, som z toho úplne nadšený, aj preto, že svoj track tam bude mať aj sir DJ Boss. Viac o tom zatiaľ nemôžem prezradiť.

Lag2new

3. Poslednú sobotu si hral v holandskom Haarleme na párty, pre ktorú lineup zostavil Dave Clarke, ako si sa tam dostal?
=Bol to event cez predĺžený víkend (Deň kráľa), kedy to v Holandsku býva dosť divoké. Clarke bol požiadaný vybrať DJs na túto akciu a zrazu som sa v tejto zostave ocitol aj ja, ani neviem ako. Začiatkom roka sa mi ozval môj agent, že ma berú, aj som si cvrkol. Už predtým som sa Dave-om raz stretol, zahrieval som mu publikum na párty u nás v Srbsku, a keď skončil tak som ho otravoval blbými otázkami, na ktoré mi prekvapivo milo odpovedal. Pre mňa je Dave Clarke jeden z troch najlepších techno DJs všetkých čias. Má výborné technické schopnosti, stále si udržuje vysoký štandard a vždy je z toho párty.

4. Päť tvojich naj techno producentov?
=Surgeon, Boss, Reeko, Jeff Mills, Loktibrada.

5. Aká je podľa teba aktuálne situácia na srbskej scéne?
=Je to perfektné. Stále viac a viac klubov robí zase techno. Jediný problém je, že s mojím zvukom sa občas cítim v Srbsku mimo. Napríklad také „ketamine techno“, ktoré ovládlo svet tak 5 rokov dozadu, je u nás na vrchole práve teraz. Mám pocit, že to surové a energické techno sa vo svete zase dostáva do formy, no u nás na to ľudia ešte nie sú pripravení.

6. A aká je tvoja pozícia na srbskej scéne?
=Neviem, hrávam na parties, čím ďalej tým viac. Som veľmi spokojný.

7 .Z tvojich krajanov je u nás najznámejšie meno zrejme Marko Nastič. Poznáš?:)
= Samozrejme, je to super chalan. Vždy pozitívne naladený a pracovitý. Pred pár týždňami som bol u neho v štúdiu. Má ho plné mašiniek a všetkého, no niekedy je ťažké tie všetky veci plnohodnotne využiť.

8. Tvoje najlepšie hranie tento rok?
=Skoplje. Akurát som bol vtedy chorý a unavený z cesty, ale ľudia ma z toho dostali, v podstate tam to mám asi najradšej zo všetkých miest. Ľudia tam citlivo vnímajú hudbu a rozumejú jej, nemám problém tam hrať iba nové veci a odozva je vždy super.

9. Počul si už niekedy o Subclube/U.Clube?
=Prvý krát som o ňom počul, keď na platni PVC#6 vyšiel Regisov track „U.Club Ends“, inak hral som ho včera na jednej lokálnej a utajenej akcii. Potom som začal viac pátrať po offbeat techne a objavil Subclub, kde to vlastne celé začalo. Odvtedy bol môj sen tam hrať, a konečne sa to stáva skutočnosťou!

https://www.facebook.com/events/1427582474210298/
https://www.facebook.com/This.is.Lag
https://slashdotdash.biz/Site/SDD_Podcast_039.html

3004pvc

Zdroj: Subclub