Pan Tardent sa vracia do Zlína po šestnástich rokoch!

Zlínští pořadatelé znají nominaci klíčových činovníků Mezinárodní automobilové federace FIA na letošní 42. ročník populární barumky. Organizační štáb v čele s ředitelem soutěže Miloslavem Regnerem každoročně odvádí skvělou práci.

Soutěž je hodnocena jako jedna z nejlépe organizovaných rally v Evropě, neboť obdržela v předchozích letech výborné hodnocení pozorovatelských zpráv a rovněž reference činovníků FIA jsou na zlínskou rally velmi pozitivní.

Podruhé přijede do Zlína v roli pozorovatele FIA pan Jean-Pierre Tardent ze Švýcarska. Poprvé zavítal do České republiky v této klíčové pozici před šestnácti lety.

„Hodnotil naši soutěž v roce 1996, tehdy měla barumka ještě v systému mistrovství Evropy koeficient 5. Od té doby uplynulo dlouhých šestnáct let. Každopádně může srovnávat, kam se naše soutěž za tu dobu posunula, a uvidí její současnou podobu,“ uvedla Marta Regnerová, vedoucí sekretariátu Barum Czech Rally Zlín. Tardent přijede do Zlína společně s manželkou. Ve funkci hlavního sportovního komisaře se objeví pan Hans-Christoph Mehmel. Tento Němec Českou republiku velmi dobře zná, neboť již čtyřikrát navštívil Zlín a ve stejné funkci působil i v loňském roce. „V minulých letech zastával i funkci předsedy FIA rally komise a v současné době je jejím členem. Jedná se o velmi zkušeného a korektního pána, který je nadšen podnikatelskou myšlenkou Tomáše Bati a doslova ho nadchnul Baťův výtah v 21. budově,“ řekla Regnerová. Dalším sportovním komisařem bude George Yanakiev z Bulharska. Jedná se o zkušeného motoristického činovníka, který působil dlouhá léta jako významný představitel bulharské automobilové federace a ředitel Rally Bulgaria. Pod jeho vedením se soutěž v okolí Borovce jela před dvěma lety coby součást mistrovství světa WRC. Pan Yanakiev rovněž v předchozích letech na barumce působil. V roli sportovního komisaře se představí i Mgr. Tomáš Kunc, který bude vykonávat tuto funkci již popáté. „Není bez zajímavosti, že pan Kunc působí jako sportovní komisař rovněž v nejprestižnější automobilové disciplíně, a to mistrovství světa vozů formule jedna,“ upřesnila Regnerová. Sekretářem sboru sportovních komisařů je Luděk Kopecký z České republiky. V historii barumky zavítá již pojedenácté do Zlína technický komisař FIA, jenž má dohled nad technickými záležitostmi rally. Tuto funkci v letošním roce vykoná Lionel Carre z Francie.

Bezpečnostním delegátem ASN je Ing. Vladimír Ondroušek, ve funkci hlavního technického komisaře bude působit Stanislav Mrkvan, hlavním časoměřičem je Eva Skýpalová. Ve funkci činovníků pro styk s jezdci se představí Wolfgang Gastorfer z Německa a Barbora Nováková z České republiky.

DELEGOVANÍ ČINOVNÍCI
Pozorovatel FIA: Jean-Pierre TARDENT (CHE)
Hlavní sportovní komisař: Hans-Christoph MEHMEL (DEU)
Sportovní komisaři: George YANAKIEV (BGR), Mgr. Tomáš KUNC (ASN)
Technický delegát FIA: Lionel CARRE (FIA)
Bezpečnostní delegát ASN: Ing. Vladimír ONDROUŠEK (CZE)
Hlavní technický komisař: Stanislav MRKVAN (CZE)
Hlavní časoměřič: Eva SKÝPALOVÁ (CZE)
Sekretář SSK: Luděk KOPECKÝ (CZE)
Činovníci pro styk se soutěžícími: Wolfgang GASTORFER (DEU), Barbora NOVÁKOVÁ (CZE)

Zdroj: Barum Czech Rally Zlín