Parketový Lev zareval z Mexika.

Po štyroch rokoch od vinylovej debutovej dosky je tu úplne nový radový album bratislavských punkrockerov Parketový Lev. Album opäť vydáva český label PHR Records.

U Parketového Leva došlo k zmene na poste basáka, nakoľko sa legenda bratislavských salónov Dafy venuje už iba svojej kapele Dafy and the Rafters. Nahradil ho Michal Barč z glamových Friday Whiskey. Jadro kapely stále tvoria bratia Ján a Jakub Hrčkovi a zakladajúci člen Alex Oplt. Kapela sa posúva a zreje, veď debut bol nahraný iba rok po vzniku kapely. Nepreháňame teda, keď konštatujeme, že radová doska Z Mexika pevne sedí v ramonesáckom punku, ale vkladá do neho prvky blues, glamu a tiež aj silný popový zmysel pre melódie. V albume cítiť dôraz na melodickosť, ale aj na osobné texty, kedy prevládajú témy ako vzťahy a láska. Avšak nechýbajú ani klasické punkové sociospoločenské texty.

Tieňom mieriš na mňa, tvoja tvár je bezchybná
Spoznal som ten pocit a vedel čo znamená

Dva z desiatich songov sú nahrané v Exponent štúdiu skúsenou rukou Tomáša Kmeťa a zostávajúcu časť albumu Levy nahrali opäť v bratislavskom MMC, kedy je pod nahrávaním, mixom aj  masteringom podpísaný skúsený plejer Viliam Štrba (Karpina atď.). V inzerte LP formátu je výrez z obrazu Masarykova kolónia od Jána Hrčku, speváka Parketového Leva, ktorý pokiaľ nehrá a nevenuje sa svojej rodine a mačkám, je profesiou výtvarník.

Už ti všetko zobrali
A svojich nespoznáš
O tom, kto bude spasený
Rozhodnú falošné posolstvá

 Platňa vychádza v obmedzenom náklade tristo kusov a kapela ju podporí na mini turné po Slovensku, ktoré je aktuálne vo fáze zmien po zranení ruky jedného z členov.

Zaujímavosťou tiež je, že ku každému koncertu je pripravený špeciálny plagát s mačkou. Pre skúsených mačkofilov bude zaiste ľahké rozoznať, či mačky portrétované na plagátoch sú tiež zúčastnené na obale dosky ZMexika.

Technické špecifikácie:

Celkový čas: 29:50
Skladby: Som mimo, Z Mexika, Milosť, Toxická obeť, Zubaté slnko, Žuvačka, Už svietia nám, Jedovatá fólia, Neodchádzaj, V meste čiernych vrán
Kapela: Ján Hrčka – spev, Jakub Hrčka – gitara, spev, Michal Barč – basa, Alex Oplt – bicie

TS