Partneri prinášajú viac pohody na Pohodu 2015!

Naši partneri každoročne mnohými službami a aktivitami pre návštevníkov spoluvytvárajú komfort festivalového mesta. Funguje to najmä preto, že každý z nich prispieva tým, v čom je najlepší.

Generálnym partnerom bude už po štrnástykrát líder na slovenskom pivnom trhu so značkou Zlatý Bažant. Pod jeho vlajkou bude opäť hlavný Bažant Stage či tradičný Bažant pub s kompletným portfóliom pív značky. Okrem piva tu budú pre návštevníkov pripravené aj zábavné aktivity ako živé „Človeče, nehnevaj sa“ alebo „Beer pong“. Najväčšou novinkou bude premiéra „čapovanej dvanástky“ v našich nápojových centrách. Rastúcej obľube sa teší cider, ktorý sa taktiež objaví v čapovanej podobe. Ponuku radlerov rozšíri Zlatý Bažant o plechovkovú nealko verziu. Bažant príde aj s novým konceptom offline zóny v retro pube „POHOSTINSTVO“. Jeho návštevníci budú „odkázaní“ na rozhovor pri dobrom pive, keďže pri vstupe odovzdajú svoje mobilné zariadenia. Na festivale nebudú chýbať ani overené „klasiky“ Zlatého Bažanta, ako napríklad pojazdný „beer bike“ alebo Bažant Kinematograf.

Hlavný partner festivalu Orange prinesie ešte kvalitnejšie pokrytie, viac možností pre dobíjanie telefónov a kopec zážitkových aktivít. Kvalitu 4G pokrytia podporí ďalšou mobilnou základňovou stanicou a Wi-Fi sieť posilní doposiaľ najvyšší počet Wi-Fi prístupových bodov. Chýbať nebudú exkluzívne živé prenosy z Orange stageu, špeciálna aplikácia Bažant Pohoda 2015 powered by Orange v slovenskom i anglickom jazyku, SMS servis (reminder) či technologickí poradcovia Huawei. Pribudne aj počet nabíjačkární, novinkou bude 200 prenosných nabíjačiek. Orange stage bude bližšie k Orange Roller Discu, a preto si budete môcť koncerty z druhého najväčšieho pódia vypočuť na kolieskových korčuliach. Po druhý raz naplní Nadácia Orange optimisticky farebné šapitó Optimistan zaujímavými diskusiami neziskových organizácií. Dobro a kvety z Bažant Pohody vypustí nadácia počas balónovej akcie Kvetinový výsadok.

Vďaka hlavnému partnerovi Slovenskej sporiteľni si nemusia návštevníci festivalu strážiť v peňaženkách veľkú hotovosť. V nápojových centrách môžu platiť vďaka POS terminálom kartou, alebo si môžu peniaze vybrať v jednom z troch bankomatov. Nie len nadštandardné bankové služby poskytne SLSP vo svojom novom „Mamkostane“, v ktorom bude o návštevníkov postarané ako doma. Budú tu môcť vyhrať napríklad jednu z bezkontaktných platobných nálepiek s kreditom 20 €. Space Aréna SLSP sa tento rok premení na azda najlepší tanečný parket v strednej Európe a Slovenská sporiteľňa prinesie aj svetovú premiéru hudobného projektu – Sendreiovci Le Orchestroha. Sendreiovci vystúpia s 35 členným Štátnym komorným orchestrom zo Žiliny a detským vokálnym zborom Čercheňora.

Doplnenie tekutín a minerálov zastreší náš hlavný partner Budiš. Zaujímavé domáce i zahraničné kapely privíta Budiš Stage, oddych a tieň poskytne Budiš v chill out stane či pod tienidlami a skvelý výhľad na areál budú mať návštevníci z ruského kola. Spoločnosť Slovenské pramene a žriedla ponúkne návštevníkom aj nápoje ďalších značiek zo svojho portfólia ako Zlatá Studňa, Šofocola, Fatra a Zlatíčko. Okrem vody na pitie prinesie Budiš aj vodu na zábavu. Konkrétne vo forme špeciálnej tekutiny, po ktorej sa dá chodiť, či fotosteny imitujúcej státie na vode. S priateľmi si môžete zahrať a zaskákať na nadrozmernom Šofocola klavíri. Pod tou istou značkou nájdete aj obľúbený Aquazorbing. Pre najmenších je určený Zlatíčko Bar s kašičkami, ovocnými a zeleninovými šťavami a dojčenskou vodou Zlatíčko.

Zaujímavým programom a kvalitným obsahom prispejú aj hlavní mediálni partneri. Časopis .týždeň pripraví festivalový špeciál venovaný Bažant Pohode 2015 a vo svojom stane ponúkne množstvo zaujímavých debát. V Pokec Chill & Chat stane bude k dispozícii 25 tabletov a tri špeciálne multiboardy na pokec na Pokeci, kde je zriadená špeciálna miestnosť pre náš festival. Verejnoprávna RTVS a Rádio_FM pokryjú z pozície hlavného mediálneho partnera festival v pravidelných televíznych a rozhlasových reportážach a v rámci programu Festivalové minúty, Dvojka zároveň odvysiela najzaujímavejšie festivalové momenty. V Rádio(aktívnej zóne)_FM zažijú diváci na vlastné oči rozhlasové vysielanie či zaujímavé koncerty. Mediálny partner Denník N pripraví festivalovú prílohu, ako aj Festivalový Denník pod vedením Sama Trnku.

Vďaka Red Bullu sa budú môcť festivaloví fajnšmekri rozohriať na Warm Up Tour v podobe unikátnych vystúpení na Red Bull Tour Buse v Košiciach, Žiline a na samotnom festivale. Dobre rozohriatí návštevníci si môžu zatancovať i zaskákať v NAY tanečnom dome na tanečných workshopoch a koncertoch. NAY prinesie aj technologicky unikátny fotoateliér so záberom 30 kamier súčasne. Návštevníci nad 18 rokov sa môžu zabaviť v Partyspote. Nájdete tu trafiku a kvantum atrakcií ako voľný pád zo 40 m či obľúbené Silent disco. Vyšehradský fond pripravil pre milovníkov alternatívnej elektronickej hudby Visegrad Club. Fond tiež prevzal patronát nad realizáciou inštalácií víťazov súťaže Public Art Festival Contest. Diskusie o knihách s ich autormi, čítačky i predaj kníh nájdete v Literárnom stane Martinus.sk. Novinkou stanu bude kníhkaviareň Foxford. Farby pre výtvarníkov má zabezpečí Slovlak. Komu sa pozerať nestačí, môže si vyskúšať maľovanie na plátenné tašky. V spolupráci s Nadáciou otvorenej spoločnosti (OSF) prinesieme na festival jednu z najzaujímavejších inštalácií festivalu Burning Man – reťaz z balónov. Pod názvom HateFree Chain bude súčasťou kampane zameranej na boj s online hejtom.

Bažant Pohoda kladie dôraz na komfort návštevníkov. V spolupráci s Prvou Stavebnou Sporiteľňou sme rozšírili Karavan Park. Novinkou sú drevené festivalové chatky s elektrickým pripojením a na mieru vyhotovenými matracmi Dormeo. Partnerom festivalových spŕch je DIXI. Táto značka zabezpečí sprchovú kozmetiku a pre pánov profesionálne holičstvo z Prahy – Barbus. Dámy skrášli vo svojom stánku Maybelline. Výsledok si môžu zvečniť vo fotokútiku. Plienky a detskú kozmetiku prinesie do Family parku značka DM. Curaprox zabezpečí zrkadlá do spŕch a umyvární, výdajníky so zubnou pastou i už pravidelné a obľúbené inštruktáže správneho čistenia zubov. Tento rok ich nájdete dokonca na dvoch miestach, pri oboch hygienických centrách – v jednom dokonca aj s tradičným iHRYskom. Hygienickým partnerom bude Harmasan, ktorý si pripravil vtipne potlačené toaletné papiere, tentokrát s retro hudobnými prvkami. Všeobecná zdravotná poisťovňa prinesie spolu s Daylongom opaľovacie hliadky, vyšetrenia znamienok, kožnú diagnostiku a mini dezinfekčné gély na ruky či mini lekárničky. IKEA ponúkne kvalitný spánok výhercovi pripravovanej súťaže a oddych ďalším návštevníkom v matracovom štúdiu.

Návštevníci si môžu overiť svoje vedomosti v spoločensko-vzdelávacej hre Vyhraj milióny!, ktorú pripraví Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM). Vedomostný kvíz či kolky si pripravil Operačný program ľudské zdroje. Zábavné hry a chill out zónu pripraví aj ZlavaDna.sk. Okrem toho vytvorí tabuľu, na ktorej si budú môcť ľudia navzájom vytvárať a darovať kupóny so 100% zľavou na čokoľvek. Nie len ženy poteší „Výdajňa radosti“ internetového predajcu módnych značiek ZOOT.

Čo sa týka technológií, ZSE v noci osvetlia areál solárnymi lampami a postavia aj špeciálne solárne hodiny s line-upom festivalu. Žiť energiou – zóna slovenskej inovačnej a energetickej agentúry ukáže auto na vodíkový pohon a ďalšie energetické vychytávky. O našu mobilitu sa stará Peugeot a Citroen. Spolupráca so Citroenom poteší najmä fanúšikov cyklistiky prostredníctvom Sagan Fan Zone. V piatok a v sobotu si tu môžu pozrieť priamy prenos z etáp Tour de France. Športovci nevypadnú z kondičky vďaka Huawei sport Zone.

Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku zastreší EUrópa stage a EÚ informačnú zónu. Stage ponúkne rozmanitú hudbu z celého sveta, divadlo i inšpiratívne diskusie. V info zóne sa jej návštevníci dozvedia viac o možnostiach cestovania, dobrovoľníčenia, štúdia či práce v Európskej únii (EÚ). Chýbať nebudú vedomostné súťaže a EÚ koleso šťastia. Czech Tourism dá vo svojom stánku a špeciálnej aplikácii tipy na filmovú dovolenku u našich západných susedov spojené so súťažami. Západoslovenský región predstaví Tourism Bratislava. V ich stánku si môžu návštevníci nechať vytlačiť pamätné fotografie. Kvalitu slovenských služieb predvedie najväčším menám tohtoročného line-upu trenčiansky Hotel Elizabeth. Ich autorské práva zase pre nás rieši SOZA

Slovenskú grilovačku zabezpečia Hyza a Liptov. Hyza ponúkne obľúbené grilované kurčatá, hot-dog a cigánsku. Liptov príde s údeným pološtiepkom vytvoreným špeciálne na grilovanie. Ryba Košice prinesie okrem tradičnej čapovanej tresky aj „Prepichovú tresku“ v črievku. Okrem tresky rozšíri portfólio prevádzky aj o sladké letné radosti v podobe mrazených krémov od Algidy. Návštevníci budú môcť ochutnať aj slovenskú smotanovú zmrzlinu značky Zvolenský. Ryba Žilina predstaví svoju verziu tresky v rožku s receptúrou obľúbenej tresky Exklusiv s vysokým podielom rýb. Julius Meinl príde na festival s kaviarňami Poetry Café. Od 10:00 do 12:00 tu budete môcť za kávu zaplatiť básňou. Milovníci talianskych nápojov si vďaka spoločnosti Martini môžu dať Vermut a Prosecco.

Železničná spoločnosť Slovensko ako náš ekologický partner vypraví festivalový rýchlik z Bratislavy a Košíc. Okrem toho skráti vzdialenosti počas festivalu špeciálnym festivalovým vláčikom. ENVI-PAK pripravil interaktívne hry zamerané na význam zberu, triedenia a recyklácie odpadu ako plechovková hojdačka či ekostena prianí z farebnou mozaikou z plastových fliaš. Na festivale môžu návštevníci aj vďaka našim partnerom jednoducho veľa získať. Kto by predsa len niečo stratil, má nádej, že to nájde v stánku informácií, strát a nálezov mesta Trenčín.

Viac sa už dočítate na našom webe www.pohodafestival.sk

Mimochodom, ten pre návštevníkov našich stránok dodala spoločnosť Interway. Aktuálne má pre záujemcov akciu s názvom „Preskoč pravek“ na stránke www.webjet.sk/pohoda, vďaka ktorej môžete získať kupón na webstránku za zvýhodnenú cenu.

pohoda SERVIS

 

Zdroj: Pohoda Festival s. r. o.