Párty Hochspannung! pripravila na apríl žánrové dobrodružstvo. Fajnšmekrov poteší anglický producent Mumdance

Na otázku, či sa dá spojiť grime, rap, bass, techno a experimentálna elektronika dá v piatok 22. apríla v Klube Dole odpoveď Hochspannung! Headlinerom tejto párty bude totiž anglický DJ a producent Mumdance.

Mumdance, teda Jack Adams v civilnom živote, v posledných rokoch poriadne zatriasol štýlovou šablónou grimeu, vydal niekoľko nadčasových skladieb žiariacich z nejedného techno setu a experimentoval s vlastným tzv. ‚weightless‘ žánrom. ‚Artist of the year 2015‘ podľa Bleep.com a rezident rádia Rinse.FM s prístupom ‚less-is-more meets what-the-fuck‘ sa skvelo hodí do portfólia Hochspannung! párty. S rôznorodými zvukovými polohami mu večer pomôžu lokálni DJs, ktorí taktiež vychádzajú z rozličných scén a hudobných zázemí. V grime a dube udomácnené duo Get Garden ho naladí na bassovejšiu vlnu a techno matador Peal mu pomôže s temnejšou a ostrejšou polohu. Rezidenti Bad Mojo a Michael Priest samozrejme nemôžu chýbať.

Mumdance (UK)

Mumdance, jeden z najvýraznejších proponentov grimeu posledných rokov, si za krátky čas vypracoval hlboký a naozaj svojský sonický otlačok. Zameriavajúc sa na minimalizmus a zvukový priestor, spájajúc ozveny dávno zapadnutých štýlov, ako bleep techno zlatej éry Warp Records a tech-stepu rokov 90-tych, dokázal, že tento žáner nemusí byť stále rovnakých beatoch a štvorcovej vlne.

V tomto smere kľúčové boli jeho spolupráce s Novelistom – mladým talentovaným MC z novej školy. Ich prvý počin ‚Take Time‘ ohlodal štandardný grimeový aranž až na kosť a ukázal, že minimalistické, strojové a mimozemské zvuky dokážu fungovať oveľa lepšie ako zabehnutý a 100x opakovaný žánrový template.

S ďalším spolupracovníkom, dubstepovým veteránom Pinchom, má na svedomí skladbu ‚Turbo Mitzi‘ – zmutovaný a temný techno track, ktorý vdýchol druhý dych legendárnemu vydavateľstvu Tectonic. Na prestížnej sérii mixov FabricLive predstavil svoj ďalší rozmer – klubovú experimentálnu elektroniku označenú ako ‚weightless‘, ktorú spolu s Logosom rozvíjajú na rovnomennom vydavateľstve.

Get Garden (SK)

DJi SMGR a RiCH – teda duo Get Garden – sú bratislavskí ambasádori špinavého dubového zvuku. Valivé subbasy, temná atmosféra, ostrí MCs a mená ako Kahn, Wen či Nomine sú pravidelní návštevníci ich setov, rovnako ako párties, ktoré organizujú. Nášho hlavného hosťa podporia poriadnou dávkou bass music, pri ktorej si treba dať pozor na srdcovú arytmiu spôsobenú extra hlbokými frekvenciami.

Peal (SK)

Peal sa na slovenskej scéne pohybuje už relatívne dlho. Najlepšie ho môžete poznať z bratislavského Subclubu, kde si zahral s menami ako Surgeon, Regis, Function či Ancient Methods. Špecialista nielen na techno pomôže nášmu headlinerovi s jeho drsnejšou podobou – tak, aby sa u nás cítil dobre.

22.4. (piatok)
Štart: 22:00 hod.
Vstup:
22:00 – 24:00 5€
24:00 – 03:00 7€
03:00 – 06:00 3€

Event: www.fb.com/events/436037646589773
Video: https://www.youtube.com/watch?v=4b9-eflxM-4
Teaser: https://youtu.be/JAii9LWw8V4

PLAGAT_Hochspannung!_apríl 2016

Zdroj: Klub Dole