Paul van Dyk pricestuje na oslavu košickej STEEL Arény luxusným autobusom.

Košickú STEEL Aréna čaká ďalší tanečný sviatok. Oslavu jej 8. narodenín poctí svojou návštevou Paul van Dyk a prítomnosť tranceovej legendy sľubuje šou najvyššej kategórie. Dvojnásobný najlepší DJ sveta vystúpi v metropole východného Slovenska 16. mája a spoločnosť mu počas ôsmich hodín budú robiť Nifra, Styller, Claudia CazacuBarnes and Heatcliff.

Pod pseudonymom Paul van Dyk sa skrýva celosvetovo uznávaný DJ, remixer a producent Matthias Paul. Prvú tanečnú hudobnú šou odohral v roku 1991 v Berlíne. Debutový albumom 45 RPM vydal v roku 1994 a o dva roky neskôr svoju pozíciu na tanečnej scéne potvrdil druhým albumom Seven Ways, ktorý si čitatelia časopisu DJ Magazine zvolili za najlepší album roka. Elektronický revolucionár z Eisenhüttenstadtu sa dotkol hudobnej histórie a zmenil ju. Jeho hviezda žiari rovnako intenzívne viac ako 20 rokov a za ten čas dokázal inšpirovať mnohých hudobníkov. Napriek tomu status legendy odmieta. „Nikdy som v týchto intenciách neuvažoval. Vždy to bolo a aj je o tvorení hudby, do ktorej som stále zbláznený. Ak existuje niečo, čo ovplyvnilo vývoj tohto žánru, tak sa to odzrkadlilo u ostatných, ktorí prišli na scénu neskôr, ja som s týmto cieľom hrať nezačínal,“ skromne poznamenal Paul.

Rodák z východného Nemecka sa môže pochváliť celosvetovým úspechom potvrdeným mnohými prestížnymi oceneniami. V roku 1999 mu časopis DJ udelil titul Najlepší tvorca hudby a anglický Muzik ho označil za Lídra trance ľudu. Za „morom“ v USA ho ocenili honorom Najlepší americký DJ a za hudbu k filmu Zurdo získal „mexického Oscara“. V jeho nabitom životopise svieti tiež Muž roka podľa Mixmaq a dvakrát bol vyhlásený za najlepšieho DJ sveta! „Prvý dôležitý aspekt je, ako vystupujem na pódiu, kde kombinujem dve veci. Snažím sa byť totiž dídžejom a muzikantom zároveň. Zariadenie, ktoré používam je veľmi špecifické, niečo ako prednastavené „malé štúdio“. Vďaka tomu môžem hrať naživo a byť v kontakte s každou súčasťou môjho setu,“ uviedol Paul.

Do Košíc pricestuje ikona tranceu v piatok a svoje kroky nasmeruje hneď do haly, kde absolvuje zvukovú skúšku. Ľuboš Virág z agentúry Celebration, ktorá má za sebou úspešné eventy s Arminom van Buurenom, Tiëstom, či Davidom Guettom zdôraznil, že prestížnemu postaveniu Paul van Dyka na svetovej scéne bude zodpovedať aj absolútne špičková zvuková a svetelná technika. „Hviezdy rangu Paula van Dyka odohrajú ročne 150, až 200 koncertov, preto sa medzi miestami premiestňujú letecky. V prípade piatkového vystúpenia u nás a v sobotu v Brne si Paul zvolil ako dopravný prostriedok luxusný autobus pre päť osôb. Keďže je o ňom známe, ako maximálne zodpovedne pristupuje k zvukovke, požiadal nás, aby po príchode do Košíc mohol ísť priamo do haly. Čo sa týka ostatných požiadaviek, nemal žiadne výnimočné podmienky, ktorými by nás prekvapil. Paul sa v prvom rade sústreďuje na šou a sme si istí, že STEEL Aréna zažije ďalšiu magickú noc,“ vpustil nás do zákulisia Ľ. Virág.

Hoci Paul van Dyk vystúpi v Košiciach prvýkrát, so slovenskými fanúšikmi už skúsenosti má, preto nepochybuje, že oslava narodenín STEEL Arény sa bude niesť vo veľkolepej atmosfére. Keďže zážitok publika je u neho na prvom mieste, noc z piatka na sobotu sľubuje prvotriednu šou. „Hral som v mnohých krajinách a na mnohých miestach… Každé jedno je pre mňa špeciálne. Davy na Slovensku boli vždy vášnivé, plné energie a radosti. Práve kvôli tomu sa veľmi teším, že si pred nimi tento piatok opäť zahrám. Čo sa týka môjho playlistu, odznie množstvo novej muziky, ale samozrejme, zahrám aj niektoré z mojich starší trackov,“ odkázal Paul.

pvd-lineup

Time Line UP – 16. máj 2014, STEEL Aréna Košice
20:00-21:15 – Styller
21:15-22:45 – Nifra
22:45-00:15 – Claudia Cazacu
00:15-02:15 – Paul van Dyk
02:15-04:00 – Barnes and Heatcliff

paul-van-dyk-kosice

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.