Paul Van Dyk – tanečný mág a legendárny producent príde do Brna na Citadelu.

Slavný DJ a producent Paul van Dyk, který se po dlouhá léta drží na špičce světové elektronické taneční hudby, zamíří do Brna. Ve zdejším Bobycentru bude 17. května headlinerem populární taneční akce Citadela. Van Dykova koncertní turné napříč všemi kontinenty bývají pravidelně vyprodána, k čemuž jistě přispívá i jeho úspěšná producentská kariéra: spolupracoval s hvězdami jakými jsou Depeche Mode či Justin Timberlake.

Milovníky tanečního mága, který ve svém stylu posbíral desítky prestižních cen nebo i nominaci na Grammy, jistě potěší i to, že Van Dyk do Brna přiveze aktuální sedmé album. Vstupenky jsou od tohoto týdne k dispozici v síti Ticketpro.

pvd003

„Kromě jména headlinera Citadely, kterým je Paul Van Dyk, máme pro naše fanoušky další novinku. Reagujeme na  nespočet žádostí a proseb a rozhodli jsme se akci zorganizovat v  brněnském Bobycentru, tedy v místě, které je symbolem luxusních tanečních akcí v České republice,“ upřesňuje Nina Fialová z Art-Ist Agency.

Paul van Dyk proslul i tím, že se kromě hudebních aktivit věnuje politice a sociální sféře. Podporuje dětské charitativní projekty v Indii nebo spolupracuje s německým červeným křížem. Dětství strávil v komunistické východní části Berlína v době, kdy ve východním Německu neexistovala téměř žádná klubová scéna. Díky západním televizním kanálům sledoval hudbu za železnou oponou, ze které ho nejvíce zaujali The Smiths a New Order.

pvd001

Po pádu Berlínské zdi v roce 1989 se v Německu začala rozrůstat techno kultura, ale Paul v této energické hudbě něco postrádal a tak se snažil najít něco jiného, nového. A to se mu nakonec podařilo. „Většina lidí považuje nás dýdžeje za pouhé automaty na míchání hudby, kteří se skutečnou živou muzikou nikdy nepřišli do styku a v životě nedrželi v ruce žádný hudební nástroj. Já se považuju v prvé řadě za muzikanta. Ovládám několik nástrojů a také živé hraní mě strašně baví,“ řekl během své poslední návštěvy Česka Paul van Dyk.

Každopádně do Brna dorazí obklopen svými počítači, gramofony a klávesami, jak jsou jeho fanoušci zvyklí. „Očekáváme, že kromě nejznámějších kousků předvede Paul Van Dyk v Bobycentru i ukázku ze svého sedmého alba, které vyjde v prvním čtvrtletí tohoto roku s názvem Politics Of Dancing 3. Na rozdíl od dvou předchozích Politics Of Dancing 1 a 2, kteří byli DJskými kompilacemi, půjde o čistě autorské album,“ doplňuje za promotéra Fialová. (tisková zpráva)

Předprodej exkluzivně v síti Ticketpro

Aktuálně jsou v nabídce vstupenky regular za 590 CZK, VIP za 990 CZK a VIP GOLD s neomezenou konzumací alko/nealko za 2490 CZK

artwork

Zdroj: Citadela