Pesničkár Janko Kulich pomáha onkologicky chorým deťom skladbou „Len ty liek“.

Slovenský pesničkár Janko Kulich pripravil pekné vianočné prekvapenie. Zložil pieseň pre onkologicky choré deti. Skladbu „Len ty liek“ sa rozhodol venovať organizácii Dobrý anjel, ktorá pomáha chorým deťom a ich rodičom. Pozrite si smutno krásny klip, ktorý sa nakrúcal na detskom oddelení v Nemocnici v Žiari nad Hronom.

Slovenský pesničkár Janko Kulich zložil pieseň pre onkologicky choré deti. Skladbu „Len ty liek“ nahral spolu s detským speváckym zborom Holúbky z Kríža.

„Nápad na pieseň vznikol raz večer, keď som cestoval okolo nemocnice. V čase večierky sa začali zhasínať svetlá v nemocničných izbách. Bol to zvláštny a smutný pocit. Predstavil som si, ako ľudia sedia každý večer pred televízorom a rozčuľujú sa nad svojim seriálom či reality šou, zatiaľ čo niekde v nemocničnej izbe, na onkológii, sa pred večierkou lúči rodič so svojim chorým dieťaťom. Musí ho tam nechať a počkať do rána, kým ho uvidí. Deti na onkológii sa boja každého zhasnutia svetla, pretože sa boja či, ho ešte uvidia.“ Hovorí  pesničkár Janko Kulich.

Videoklip k piesni sa nakrúcal na detskom oddelení v Nemocnici v Žiari nad Hronom za účasti početného komparzu. Hlavné postavy si zahrali deti z Literárno-dramatického odboru miestnej ZUŠ. Režisérom videoklipu je Peter Sihelský, ktorý už spolupracoval so spevákom Robom Šimkom, s kapelou Moja reč či s gitaristom René Lackom.

dsc_2162-mov-still007

„Pieseň som napísal pre onkologicky choré deti a rozhodol som sa ju venovať organizácii Dobrý anjel. Prácu tejto organizácie, jej transparentnosť a schopnosť pomáhať chorým deťom a ich rodičom si nesmierne vážim. Nebolo cieľom stvoriť hymnu, pretože nie je důležité, aby si ľudia pieseň spievali. Ale aby pochopili, že aj v tých najkrajších vianočných časoch, sú medzi nami takí, ktorí sa smejú cez slzy…“  Dodal Janko Kulich.

Pesničkár, producent, textár a organizátor Janko Kulich sa na scénu vracia po niekoľkoročnej pauze. Dnes hrá s novou skupinou Kolegium v zložení Matúš Holečka – elektrická gitara, Marián Vojtko – basgitara, Štefan Hlôška – ústna harmonika. Za rok a pol na scéne odohrali desiatky koncertov a stihli nahrať dva albumy. Prvý s názvom „Nosič pesničiek“ pokrstili v apríli tohto roku. Druhý „Hity spoza Jadranu“ uvedú do života zajtra 21.12. 2013 v Žiari nad Hronom. Krstnými rodičmi budú český spevák Xindl X, Zdeněk Vřešťál a speváčka Sima Martausová, s ktorou zaspievajú pieseň „Len ty liek“.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.