Pet Jazz 2011: 11. ročník festivalu v Klube za zrkadlom!

Program jedenásteho ročníka petržalského jazzového festivalu PETJAZZ bude opäť nabitý hviezdami jazzovej scény – nielen domácimi, ale aj zahraničnými. Po prvý krát sa pódiách PETJAZZu predstaví zoskupenie z New York City – hlavného mesta svetového jazzu.

Účinkujú:   
ASGUESTS feat. Oskar Rózsa a Martin Valihora
JORIS ROELOFS TRIO feat. Ted Poor and Matt Penman

ASGUESTS feat. Oskar Rózsa a Martin Valihora – Znalcom jazzu na Slovensku nie je potrebné predstavovať skupinu ASGUESTS. Za touto značkou sa skrýva dlhodobá spolupráca Mira Heráka (vibrafón) a Miša Vaňoučka (piano). Táto dvojica už dlhé roky žije a tvorí v Holandsku a patrí medzi top slovenské jazzové exporty. Skutočnosť, že Mišo Vaňouček vyhral najprestížnejšie holandské jazzové ocenenie Deloitte Jazz Award pre najväčší holandský jazzový talent / sólistu hovorí samo za seba. Skupina hráva ako duo, alebo spolupracuje so zahraničnými rytmickými sekciami. Organizátori festivalu PETJAZZ sa rozhodli spojiť to najlepšie, čo máme vonku, s tým najlepším čo máme doma a preto duo ASGUESTS doplní najkreatívnejšia slovenská rytmická sekcia – Oskar Rózsa a Martin Valihora. Spomínaní hudobníci si navzájom vymenili svoje kompozície, ktoré predstavia v tejto zostave po prvý krát a jedine na PETJAZZe 2011.

M. Valihora a O. Rosza

JORIS ROELOFS TRIO feat. Matt Penman and Ted Poor – Joris Roelofs nie je pre bratislavské publikum novou tvárou. V Klube za zrkadlom sa predstavil už so svojim kvartetom. Joris je jedným z najväčších mien holandského jazzu, ktorý sa uchytil v New Yorku a jeho hudobné spolupráce obohatili mená ako Aaron Goldberg, Ari Hoenig, Reginald Veal, Gregory Hutchinson a mnohí ďalší. Pre tento koncert si prizval ďalšie veľké mená jazzovej scény z New Yorku – Matta Penmena a Teda Poora.

Joris Roelofs

Matt Penman – Pôvodom z Nového Zélandu, sa Matt po absolvovaní Berklee College of Music presťahoval do New Yorku, kde patrí medzi najvyhľadávanejších jazzových basgitaristov. Jeho hudobnú kariéru zdobia spolupráce s tými najväčšími menami. Pravidelne hráva s Johnom Scofieldom a Joe Lovanom. Ďalšie spolupráce: Hayden Chisholm, John Taylor, Kurt Rosenwinkel, Kenny Werner, Dave Douglas, Chris Cheek, Seamus Blake, Wolfgang Muthspiel a ďalší.

Matt Penman

Ted Poor – V New Yorku pôsobí od roku 2003 a rýchlo sa etabloval na miestnej jazzovej scéne. Modern Drummer opisuje jeho hru ako dobrodružnú, skutočne dynamickú a veľmi premyslenú. Jeho originálny štýl hry ho zaradil medzi najvyhľadávanejších bubeníkov v New Yorku, pričom spolupracoval s menami ako Cuong Vu, Kurt Rosenwinkel, Ben Monder, Bad Touch, the Respect Sextet, Jerseyband, Bill Frisell, Chris Potter, Kenny Werner, Maria Schneider, Aaron Parks, Ralph Alessi a ďalší.

Ted Poor


PETJAZZ 2011 – 11. ročník festivalu
v Klube za zrkadlom, Rovniankova 3
1.12.2010 o 20:00 h
Vstup: Predpredaj: 8 €
Na mieste: 10 €

Zdroj: KZP
Publikoval: Redakcia GREGI.NET