Pete Lincoln z legendárnych The Sweet odohrá vo februári tri koncerty na Slovensku!

Na Slovensku vystúpi začiatkom februára spevák anglickej glam rockovej kapely The Sweet. Pete Lincoln odohrá tri akustické sólové vystúpenia za sebou. Predstaví sa 2.2. v Trnave, 3.2. v Novom Meste nad Váhom a 4.2. v Nitre. Fanúšikovia sa môžu tešiť nielen na najväčšie hity The Sweet, ale aj skladby z Lincolnových sólových albumov, z jeho predošlej kapely Sailor a výnimočné cover verzie.

Pete Lincoln si tieto sólové koncerty užíva. Získal si prezývku „živý  juke box“ a dokonca aj na Slovensku, ak mu niekto z publika navrhne akúkoľvek dobrú skladbu, prísľúbil, že ju s veľkou pravdepodobnosťou aj zahrá. „Počas mojej kariéry som vždy hrával sólové akustické koncerty. Je to niečo, čo si veľmi užívam, hlavne ich atmosféru a flexibilitu jedného hlasu a jednej gitary. Zakaždým je to zaujímavá výzva. Teraz, keď už mám niekoľko vlastných albumov, sólové koncerty sú skvelou príležitosťou, predstaviť z nich naživo niektoré piesne,“ povedal hudobník exkluzívne pre svojich slovenských fanúšikov.

Výnimočnosť februárových koncertov Petra Lincolna potvrdzuje aj výber skladieb, ktoré na ňom odznejú. Samotný spevák odhalil niektoré z nich. „Áno, nevynechám ani skladby od The Sweet. Napríklad Fox on the Run, Ballroom Blitz a Love Is Like Oxygen. K tomu zahrám Glass of Champagne a Girls, Girls, Girls od mojej predošlej kapely Sailors a bude toho viac.“ Keďže má tento šesťdesiatročný muzikant na svojom konte aj sólové nahrávky, návštevníci koncertov sa môžu tešiť aj na túto časť jeho tvorby. Určite nebude chýbať In a Hearbeat z rovnomennej aktuálnej štúdiovky.

Lístky na koncerty Peta Lincolna sú v predpredaji v sieti Ticketportal.

Pete Lincoln na Slovensku v roku 2017
2.2. Trnava, Music a Cafe
3.2. Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
4.2. Nitra, Frankie Rock Club

Zdroj: Edo Kopček / Double Head SK