Peter Lacho prichádza s debutovým albumom. Najkrajší darček od manželky!

Melodická, hravá, odvážna a pozitívne znejúca je novinka od speváka Petra Lacha. Jeho album Čiernobiely deň prináša závan dobrej energie, ktorú teraz Slovensko ešte viac potrebuje. Za pozadím jeho natáčania sa odohráva jeden milý príbeh.

Dôležitú úlohu pri nahrávaní zohrala manželka Petra Lacha. Keby neurobila jedno dôležité rozhodnutie, možno by jeho novinka tak skoro neuzrela svetlo sveta. „Pred necelými tromi rokmi som dostal na štyridsiate narodeniny darček od mojej manželka. Povedala mi, že ma podporí v nahratí môjho vlastného albumu. Vtedy ešte netušila, že to vezmem vážne a že to nebude lacné,“ vysvetľuje Peter Lacho s úsmevom. Vďaka jej odhodlaniu získal dôležitú motiváciu, ktorá ho hnala k tomu, aby dokončil svoje debutové dielo.

Po tomto zlomovom rozhovore Peter oslovil svojho kamaráta, multiinštrumentalistu a hudobného producenta Richarda Danela. Veľmi rýchlo našli spoločnú reč a pustili sa do práce. Skompletizovanie Čiernobieleho dňa trvalo dva roky. Počas tohto obdobia vytvorili deväť piesní, ktorých mix a master zastrešil Randy Gnepa z Basement studio. Podľa Petrových slov bol aj on zárukou toho, že výsledok bude ešte lepší ako dobrý.

Album vyjde 27. septembra 2024. Ihneď bude dostupný na všetkých streamovacích portáloch. Peter Lacho k tomu pripravil ešte jedno prekvapenie. „Zaujímavosťou je, že som Čiernobiely deň nevydal na CD. Rozhodol som sa spraviť si radosť a vydať ho na vinyle, pretože platne jednoducho majú stále svoje čaro.“ Taktiež chcel na albume zachyť svoju povahu, aby sa tak lepšie predstavil fanúšikom. „Vždy som rád sníval a tí, ktorí ma poznajú, vedia, že som pozitívne zmýšľajúci človek. Rád zlepším náladu každému okolo seba a presne toto som chcel preniesť do všetkých piesní. Mojím cieľom je, aby každý, kto si vypočuje tento album, mal na konci dobrý pocit, chuť snívať a hlavne tie sny realizovať.“

Autorom textov je samotný Peter Lacho. Pri tvorení hudby bol na ne vždy zameraný, preto si dal obzvlášť záležať, aby nimi šíril naďalej dôležité posolstvá. V jeho piesňach sa preto veľa sníva a pozerá sa na svet z nadhľadu. Taký je aj prvý singel z novinky tohto talentovaného speváka, ktorý sa volá „Nové ráno“. Spájajú sa v ňom staré a moderné zvuky. Má svieži, príjemný a trendy vibe, ktorý sa prelína celým albumom. Jej hlavnou témou je snívanie o budúcnosti.

„Nosnou piesňou albumu je Čiernobiely deň. Na krste bude mať premiéru videoklip ku nej. Čoskoro plánujeme natočiť aj video ku singlu Nové ráno,“ autor hudobnej novinky porozprával o svojich ďalších plánoch.

Peter Lacho pochádza z hudobno-speváckej rodiny. Tak ako s úsmevom hovorí, jeho láska k muzike bola predurčená, pretože ani nemal šancu nejakým spôsobom sa jej vyhnúť. Ako úprimne priznáva, nevie si predstaviť čo i len jeden deň bez hudby alebo spievania. Vyštudoval grafiku, ale stále ho to ťahalo aj k speváckej brandži. S kamarátmi si založil kapelu, vystupoval v muzikáli, gospelovom zbore a jeho kariéra je spojená tiež so skupinou Fragile.

Vždy ho to však lákalo nielen piesne interpretovať, ale ich aj tvoriť. Keď komponoval svoje prvotiny, od úvodného momentu k nim pridával vlastný text. Takto sa postupne zlepšoval a čakal na ďalší dôležitý krok v jeho hudobnej ceste. Ten prichádza po impulze od jeho manželky, vďaka čomu fanúšikom predstavil svojich prvých deväť debutových piesní.

TS