Peter Nagy očaril publikum v Haagu, najväčšie hity zahral na Česko-slovenskej párty!

Najväčšie hity Petra Nagya očarili publikum v Holandsku! Zahral ich na Česko – slovenskej párty, kde vystúpil bez kapely, len v sprievode gitary. Tamojším krajanom takto priniesol kúsok domoviny. Slovenská hudobná legenda Holandsko miluje a podľa vlastných slov tam musí zájsť aspoň raz do roka.

Amsterdam už Peter Nagy dokonale pozná a tak sa tentokrát podrobne zoznámil s Haagom, ktorý má romantickú a kozmopolitnú atmosféru. Obľúbeného speváka potešilo najmä to, že hity ako „Kristínka“, Aj tak sme frajeri“, „S nohami na stole“, či „Láska je tu s nami“ si aj fanúšikovia v Haagu pospevovali spolu s ním. Ľudia ich milujú a preto ich poteší, že ich nájdu i na jeho historicky prvom live DVD, ktoré vydal pri príležitosti 30-ročnice na scéne!

A NAGY_Holland_2016_2FIN

Slovenská hudobná legenda Peter Nagy potešil fanúšikov v Holandsku. Vypočul ich priania a zahral na Česko – slovenskej párty v Haagu. Svoj všestranný talent ukázal aj tým, že hral celkom sám, bez kapely, len v sprievode vlastnej gitary.

„Naši rodáci, ktorí sú v zahraničí ako študenti, alebo tam pracujú, počítajú s tým, že im svojim vystúpením donesiem kúsok domova. V pesničkách je totiž takisto ukrytý domov, všetky tie pocity, ktoré sme prežívali s hudbou. Preto si ma pozvali zahrať na Česko-slovenskej párty. Okrem mňa tam vystúpila holandská skupina Janika a naši rodáci z Košíc kapela Nocadeň. Je to výhoda vedieť zahrať koncert sám s gitarou, lebo takto som sa dostal s hudbou skoro všade na svete. Hral som v Belgicku, v Holandsku, vo Veľkej Británii, v Keni, v Kanade, v USA aj v Austrálii,“ vysvetľuje Peter Nagy. 

NAGY Holland_HAAG_2016_2

Obľúbený hitmaker si pochvaľuje, že dnes – v čase, keď máme otvorené hranice – môže voľne cestovať kdekoľvek, kde si jeho hudbu fanúšikovia vyžiadajú. Pozvanie do Holandska prijal s výnimočným potešením.

„Milujem atmosféru starej dobrej Európy, preto musím do Holandska aspoň raz do roka. Amsterdam už poznám skoro spamäti, preto Haag beriem ako nový krásny zážitok. Haag má atmosféru podobne kozmopolitnú, ale aj romantickú ako Amsterdam. Bol som rád, že som mohol hrať vo vypredanej sále tanečnej školy La Bodeguita.  Ľudia spievali všetky hity so mnou, takže som sa zrazu cítil ako doma. Organizátori sa nám postarali aj o voľný čas, tak sme mali možnosť vidieť aj kúsok holandského vidieka. Najviac mi učarovali veterné mlyny a nádherná zelená príroda. Ďakujem za to, bolo to úžasné,“ dodáva nadšený Peter Nagy. 

NAGY Holland_HAAG_2016_1

Speváka, skladateľa a textára potešilo, že aj za hranicami Slovenska si jeho hity ako „Aj tak sme frajeri“, „S nohami na stole“, „Láska je tu s nami“, „Profesor Indigo“, „Kristínka“, či „So mnou nikdy nezostarneš“ fanúšikovia stále dokonale pamätajú. Aj preto ich vydal na historicky prvom DVD s názvom „Peter Nagy – 30 rokov na scéne“.  Je na ňom záznam vlaňajšieho výnimočného koncertu v Starej tržnici.

„Je to darček aj pre zahraničných fanúšikov, ktorí si  počúvaním DVD-ka môžu domácu atmosféru navodiť kedykoľvek. Fanúšikovia ma už dlho žiadali, aby som zaznamenal nejaký live koncert. Vybral som si teda ten najdôležitejší – záverečný koncert turné k 30-mu výročiu na scéne v Starej tržnici v Bratislave. Tá má pre mňa totiž aj sentimentálny význam. Keď som začínal kariéru, veľmi som chcel v tejto krásnej budove vystupovať. A podarilo sa, dokonca mám záznam z koncertu aj na mojom historicky prvom DVD,“ uzatvára s úsmevom  Peter Nagy.

Peter Nagy patrí k najúspešnejším slovenským hudobníkom. Počas 30-ročnej kariéry vyprodukoval desiatky hitov, ktoré sú populárne dodnes. Obľúbený spevák, skladateľ, textár a producent stále dokáže očariť publikum všetkých vekových kategórií. S turné „THE BEST OF 30 ROKOV“ prešiel Peter Nagy vlani stovky kilometrov a všade mal obrovský úspech. Historicky prvé DVD sa dá kúpiť tu: https://www.martinus.sk/ Všetky informácie o obľúbenom spevákovi nájdete na jeho facebookovej stránke: https://www.facebook.com/PETER-NAGY-MUSIC-670435612993288/?fref=ts

NAGY_DVD_ cover

Zdroj: Propaganda House s.r.o.