Peter Nagy pokračuje v koncertoch k 30. výročiu na scéne a vyráža na turné po Slovensku! 

Legendárny spevák Peter Nagy pokračuje v oslavách 30-tich rokov na česko-slovenskej hudobnej scéne! Po obrovskom úspechu troch exkluzívnych koncertov THE BEST OF 30 ROKOV vyráža úspešný autor na turné po celom Slovensku!

Fanúšikovia všetkých generácií si v 11-tich slovenských mestách vychutnajú Petra Nagya a skupinu Indigo. Nenechajte si ujsť jedinečnú atmosféru a nestarnúce pecky „Aj tak sme frajeri“, „S nohami na stole“, „Láska je tu s nami“ či „So mnou nikdy nezostarneš“.

DSC_2491

Spevák, skladateľ, textár a producent Peter Nagy je na hudobnej scéne už tri desaťročia. Legendárny hitmaker oslávil výročie troma exkluzívnymi koncertami, ktoré mali obrovský úspech. Fanúšikovia nechceli šarmantného Petra pustiť z pódia a doslova ho uprosili, aby pridal ďalšie koncerty. Peter Nagy sa preto rozhodol výzvu prijať a v oslavách pokračovať! Pre priaznivcov pripravil turné „THE BEST OF 30 ROKOV“, ktoré zahŕňa 11 koncertov po celom Slovensku. Nenechajte si ujsť turné plné hitov, ktorými hudobná ikona už tri desaťročia teší všetkých priaznivcov.

„Je to v podstate oslava verných fanúšikov. Nebyť ich priazne, nie je čo oslavovať. Ja som človek, ktorý verí v obyčajné piesne. Tie majú silu, lebo prinášajú porozumenie medzi ľuďmi, keď nijak inak, tak aspoň na tú chvíľu, čo trvá koncert. Hudba je stelesnené dobro.“ Konštatuje Peter Nagy.

PRF_9773

Po 30-tich rokoch profesionálneho hrania sa Petrovi Nagyovi podarilo to, po čom túži každý muzikant a skladateľ. Jeho piesne doslova zľudoveli a spievajú si ich ľudia niekoľkých generácií.

„Mám radosť, že mám veľmi vnímavé publikum. Prostredníctvom kontaktu s fanúšikmi cez sociálnu sieť ma prekvapilo, ako veľmi vnímajú texty mojich piesní. Pripomenuli mi napríklad moju starú pieseň. “Zachráňte ľudí pred ľuďmi“. Táto kľúčová veta textu je dnes aktuálna snáď najviac…“ Zamýšľa sa Peter Nagy.

DSC_2354

Slovenská hudobná legenda predvedie na koncertoch najväčšie hity v nových aranžmánoch. Nestarnúce skladby  „Sme svoji“, „Láska je tu s nami“,  „Kristínka iba spí“ či „Posledný krát“ zaručene rozospievajú a roztancujú publikum. K úžasnej atmosfére prispeje aj kapela Indigo.

„Mám kapelu, ktorá hrá dnes rockovejšie a dravšie ako v minulosti. Aj keď sa snažíme, aby sme nesiahali na podstatu starých hitov. Tá je vždy v jednoduchej melódii a v neobvyklej textovej téme. Známe hity teraz hrávame v dlhšej koncertnej verzii a sú trochu prearanžované, aby sa moji muzikanti mohli lepšie predviesť ako umelci. Zahráme to, čo ľudia chcú počuť a čo si prídu s nami zaspievať. Hovorí sa tomu staré pecky.“ Smeje sa Peter Nagy.

DSC_2345

Ikonu českej a slovenskej hudobnej scény bude na koncertoch sprevádzať Indigo v zostave Mišo Kovalčík – gitarista a kapelník, Luboš Ďurech – basgitarista, Marek Mečiar – klavírista a Jan Lau – bubeník. Peter Nagy patrí spolu s Richardom Müllerom, Miroslavom Žbirkom, Marikou Gombitovou medzi najúspešnejších spevákov slovenskej populárnej hudby 80-tych a 90-tych rokov 20. storočia. Spevák, skladateľ, hudobník, textár, hudobný producent a fotograf má na konte 16 albumov, z ktorých sa doteraz predalo vyše dva milióny nosičov! Nenechajte si ujsť veľkolepú oslavu Peter Nagy THE BEST OF 30 ROKOV v 11-tich slovenských mestách. Vstupenky sú dostupné v sieti www.predpredaj.sk a v miestnych pokladniach.

Peter Nagy THE BEST OF 30 ROKOV
18.5.2015 MARTIN – Kino Strojár
19.5.2015 RUŽOMBEROK – Dom kultúry A. Hlinku
20.5.2015 TRENČÍN – Piano Club
22.5.2015 ŽILINA – Dom odborov
23.5.2015 BOLERÁZ – letisko – festival Dance in Air
2.6.2015 ZVOLEN – Dom kultúry Podborová
3.6.2015 BANSKÁ BYSTRICA – Aula SZU
4.6.2015 PRIEVIDZA – Kino Baník
8.6.2015 PIEŠŤANY – Dom umenia
9.6.2015 NITRA – PKO
10.6.2015 LUČENEC – Kino Apollo

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Patrik Ratajský