PETJAZZ: Letná verzia Petržalského Jazzového festivalu už zajtra!

Organizátori Petržalského jazzového festivalu PETJAZZ sa rozhodli pre zaujímavý krok – ponúkať dávku kvalitného jazzu dva krát do roka. Popri tradičnom decembrovom termíne do dramaturgie podujatia pribudol aj júnový dátum. Priaznivci jazzovej hudby v Bratislave majú značku Petjazz dobre zažitú – momentálne prebiehajú prípravy už na 12. ročník festivalu, pričom počas uplynulej dekády festival prezentoval to najlepšie z domácej scény, často s vynikajúcimi zahraničnými hosťami.

Premiéra letnej edície festivalu bude v réžii slovenských interpretov. Úlohy predkapely sa zhostia talentovaní The Illusions Trio v obsadení Andrej Karlík – gitara, Jozef Cingeľ – basa, Michal Fedor – bicie. Skupina vznikla v júli roku 2008 a hrá vlastné kompozície na pomedzí jazzu, funku a art rocku, pričom už v novembri 2008 postúpila do finále súťaže Nové tváre slovenského jazzu, kde vyhrala jednu z troch hlavných cien (objav festivalu). V roku 2011 dostali priestor na hlavnom pódiu Bratislavských Jazzových Dní a neustále dokazujú, že patria medzi najväčšie nádeje slovenskej inštrumentálnej hudby.

O vrchol večera sa postará slovenský basgitarista, producent a skladateľ Oskar Rózsa, ktorý sa predstaví so svojim triom. Oskar Rózsa patrí medzi najvýraznejšie osobnosti slovenskej hudobnej scény, pričom od začiatkov svojej kariéry spolupracoval s osobnosťami ako Dežo Ursiny, Richard Müller, Jaro Filip a Marián Varga. V roku 1999 nahral album Hrana – ako poctu Marekovi Brezovskému. Niekoľko rokov vystupoval v triu Šeban – Rózsa – Buntaj (ASH Band) a bol zakladateľom skupín Free Faces a Barflies. Neskôr sa začal viac venovať aj práci dirigenta a verejnosť pozitívne hodnotila aj jeho skladateľský počin na poli vážnej hudby Under My Spell – kantátu pre soprán, zbor, ansámbel a veľký symfonický orchester. Oskar Rózsa patrí medzi osobnosti, ktoré vytvárajú súčasnú slovenskú jazzovú scénu, pričom jeho invencia a energia sú zárukou, že tento skvelý hudobník stále ponúka divákom nové a silné hudobné zážitky.

Príďte si vychutnať letnú dávku súčasnej jazzovej hudby do Klubu za zrkadlom. 


Dátum: 6.6.2012
Začiatok koncertu: 20:00
Vstup: Predpredaj: 6 Eur
Na mieste: 8 Eur

Zdroj: KZP
Pubikoval: Redakcia GREGI.NET

Kontakt: Tomáš Lukačka, 0907796660, tomaslukacka@euforion.sk