Petr Marek z Midi Lidi vydáva The Best of Králíček!

Frontman skupiny MIDI LIDI Petr Marek vydal o vánocích písňové album THE BEST OF KRÁLÍČEK.

Pro hudební fajnšmekry žádná novinka: album, obsahující písně, které Petr pod pseudonymem Muzikant Králíček tvořil ve svém domácím DIY studiu od roku 1994, kolovalo a od té doby stále koluje na kazetách, vypalovaných CD a v mp3 a stalo se vpravdě kultovní nahrávkou.

Best of Kralicek 2 tiskova

V roce 1998 bylo jeho první samizdatové vydání ohodnoceno hudebním publicistou Pavlem Klusákem jako album roku, hned vedle Madonny. Nyní poprvé vychází na oficiálním nosiči, a to na dvojvinylu. Popudem k vydání bylo znovuvzkříšení písní v rámci projektu KRÁLÍČEK & KVĚTY, v němž Petr ve spolupráci s kapelou Květy od letošního září hrává v nových úpravách své písničky, které napsal ve dvaceti letech a nikdy s nimi cíleně nekoncertoval.

„Nahrával jsem v našem panelákovém bytě ve svém dětském pokoji na starý kazeťák kombinovaný s novým videorekordérem, místo mikrofonu, který jsem neměl, jsem používal sluchátka, do kterých jsem zpíval. V jedné písni je slyšet i soused bouchající do topení, ať už toho nechám.“

Best of Kralicek 3 tiskova

Petr Marek, který nyní paralelně dokončuje desku s kapelou MIDI LIDI, bude také desku disitribuovat skrz domovský booking Bumbum Satori, ve vybraných prodejnách, jako například Polí Pět, a samozřejmě na koncertech MIDI LIDI, MONIKINO KINO i KRÁLÍČEK & KVĚTY. Objednávat je možno buď na Bandcampu MIDI LIDI nebo přímo u Bumbum Satori.

https://www.unarclub.cz
https://midilidi.bandcamp.com/
www.bumbumsatori.org

Best of Kralicek 1 tiskova

Zdroj: Bumbur Satori