Pink Floyd si pripomenú 20 rokov od vydania albumu The Division Bell veľkorysou reedíciou!

Pink Floyd sú nepochybne jednou z najzásadovejších skupín hudobnej histórie. Ich experimentálna rocková hudba ovplyvnila milióny poslucháčov a inšpirovala niekoľko generácií hudobníkov.

Vždy ich zdobil progresívny prístup pri hľadaní nových možností a kládli dôraz na koncepciu prepojenia zvuku s obrazom. Mali jedinečné nápady, robili originálne výpravné koncerty. Od roku 1964, keď vznikli, natočili 14 štúdiových albumov. Platňa The Division Bell z roku 1994 je poslednou položkou v diskografii. Zároveň sa jedná o druhú štúdiovku, ktorú kapela nahrala po odchode Rogera Watersa. Album sa ihneď po vydaní dostal na prvé miesto predajných rebríčkov v Anglicku a Spojených štátoch, čo sa predtým Pink Floyd podarilo len s nahrávkou Wish You Were Here.

Reedíciu albumu Pink Floyd poňali veľkoryso.Na konci  júna ponúknu zberatelský box s niekoľko unikátnymi komponentami a aj nový vinylový formát albumu. Teraz bude k dispozícii 2LP s plnými verziami piesní a naviac v remastrovanej podobe. Zvuk z pôvodných analógových pásov ošetril Doug Sax z The Mastering Lab, ktorý s Pink Floyd spolupracuje dlhodobo. Nové 2LP bude pochopitelne aj v zmieňovanom zberateľskom Deluxe Boxe. Súčasťou bude aj červená replika sedempalcového singlu Take It Back, priehľadná sedempalcová replika High Hopes a dvanásťpalcová modrá replika High Hopes s reverzným laserovo vyleptaným designom. V boxe bude aj Blu-ray disk s HD audio verziou The Division Bell a doposiaľ  nevydaným 5.1 surround sound mixom. Blu-ray bude tiež obsahovat nové video ku skladbe Marooned, za ktorú Pink Floyd obdržali v roku 1994 cenu Grammy. Klip sa natáčal začiatkom roku 2014 na Ukrajine a na disku bude tak ako vo verzii PCM stereo, tak aj so zvukom  5.1. A chýbať nebude ani zremastrovaná verzia The Division Bell z roku 2011 na CD disku a bohatá obrazová zložka…

TheDivisionBell20th-Box

Zdroj: Warner Music