Pipes and Pints (CZ) a Banane Metalik (FR) čoskoro prídu na Slovensko.

Tohtoročná jeseň je bohatá na hudobné prekvapenia. Energická pražská kapela Pipes and Pints kombinujúca punk-rock so „špinavým folkom“ so zvukom gájd zavíta v rámci jesenného turné aj na Slovensko spolu s uletenou gore´n´roll-kapelou z Franúzska Banane Metalik.

Pipes and Pints sa primárne považujú za koncertnú kapelu. V poslednom roku ich okrem domovskej Českej republiky videlo publikum v Nemecku, Španielsku, Francúzsku, Belgicku, Rakúsku, Poľsku či Baskicku a zahrali aj na niektorých Slovenských festivaloch. Tentokrát ich bude možné zažiť tak ako to majú najradšej  – v klubových priestoroch. Česká časť turné začala v pondelok 16. novembra, pre Slovensko si vyhradili koniec tohto mesiaca.

P6020786-Edit-(kopie)

„V slovenských kluboch nehrávame často, no je o nás známe, že práve klubový zážitok s publikom máme najradšej. Preto sme si povedali, že sa konečne ukážeme Slovákom v plnej párade v dobrých priestoroch v Bratislave, Skalici a v Košiciach. Aktuálne máme hotové skladby na tretí album, publiku predvedieme niekoľko nových skladieb aj naše staršie klasiky, ktoré sme „dopilovali“ na letných festivaloch,“ hovorí Vojta Kalina, kapelník a hráč na gajdy.

Pipes and Pints teda nelenže husto koncertujú, ale aj urobili nové skladby. Po troch rokoch majú pripravený materiál na tretí album a túžbu nahrať ho s renomovaným producentom Ronnie Kingom. Ronnie King je uznávaný producent, ale aj skladateľ, hudobník a aranžér, spolupracoval s významnými menami ako napríklad The Offspring, Rancid, NOFX, 2Pac či T.S.O.L. Kapela si ho vybrala, pretože (ako sami uvádzajú) si nový album zaslúži mať svetový zvuk.

„Rád by som spomenul, že stále je možné prispieť na náš tretí album, ktorý by sme radi nahrávali v Kalifornii s pánom majstrom Ronnie Kingom, konkrétne cez crowfundingový server Hithit. Zdravím na Slovensko, pozrite ten web a naše „ujeté“ ponuky a ak chcete, podporte náš zámer. Napríklad predobjednaním nového albumu“ dodáva Vojta.

Tým, ktorí nepoznajú kapelu Banane Metalik, Pipes and Pints odkazujú:

„Máme za sebou prvú spoločnú európsku časť turné a podľa reakcií publika vidíme, že hudba, pódiová prezentácia a nasadenie Banane Metalik výborne dopĺňa naše koncerty. Bláznivo nalíčení Francúzi mixujúci hardcore-punk s kontrabasom vás určite prekvapia svojou energiou.“

Slovenská časť jesenného turné Pipers and Pins (CZ) + Banane Metalik (FR):
26.11. Bratislava, Randal
27.11. Skalica, Hospoda U Čambalu
28.11. Košice, Colloseum

Predpredaj vstupeniek: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/4517/pipes–pints-cz–banane-metalik-fr-

Stručné bio:  

Pipes and Pints(CZ) sú na scéne od roku 2006, publikum si získali početnými energickými koncertami v Českej republike a ako máloktorá česká skupina i v zahraničí. EP 2008 a debutový album Until We Die (2009) vydali na nemeckej značke Wolverine Records a tiež v americkom vydavateľstve Unrepentant Records. Druhý album Lost and Found(2012) vyšiel v českom vydavateľstve Supraphon a na nemeckom labeli People Like You, produkoval ho kalifornský producent Darian Rundall (spolupracoval napr. s Pennywise, U.S. Bombs, Suicidal Tendencies). Album získal cenu Anděl za najlepší album roku 2012 v kategórii Punk/Hardcore a za najlepší ho zvolili aj fanúšikovia webzinu Kids and Heroes.

Pipes and Pints aktuálne pripravujú tretí album a aktívne a radi koncertujú.

Zaujímavosťou v kapele sú nielen gajdy ako netypický hudobný nástroj v punk-rockovej hudbe, ale i výrazný spevák amerického pôvodu Syco Mike, vďaka ktorému sú skladby v angličtine vzdialené lokálnej produkcii.

O značnej poslucháčskej základni vypovedá aj počet fanúšikov kapely na Facebooku a sledovanosť videoklipov.

Skupina podporuje myšlienky a aktivity GNWP.

https://www.pipesandpints.com
https://www.facebook.com/pipesandpints/

Pipes+Banane_plagat-jesen_2015

Zdroj: Bibiána Grebeňová Šedivá