Planet Rhythm: Branislav Be – Elektronická hudba mi dáva najväčšiu slobodu.

Už túto sobotu v klube Radosť budú vládnuť technoidné beaty. Bari & Hasky si tentokrát medzi seba pozvali posilu z Go Techno Branislava BE. 

Okolo Braňa je momentálne veľmi rušno, na tohtoročnom BeeFree opäť potvrdil, že patrí medzi stabilné postavy slovenskej scény. Preto sme sa ho rozhodli vyspovedať a priblížiť Vám jeho vnímanie.

PR3108_FB_R

Branislav Be

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/100018119″ params=““ width=“ 100%“ height=“166″ iframe=“true“ /]

Z prvého pohľadu mi veľa ľudí povedalo, že sa podobáš na Hawtina. Odráža sa to nejako aj na zvuku ? 
Jedine tak ofinou J samozrejme, že jeho produkcia prešla mojimi rukami, ale rozhodne nechcem nikoho kopírovať – som jednoducho Branislav BE.

Čo v tebe naštartovalo dráhu dja
Mal som v živote temnejšie obdobie a hudba mi poskytovala určitý kľud a únik, bavilo ma hlavne modulovať zvuk. Určite to nebol djing, bola to situácia, ktorá mi ukázala smer.  Ešte v tej dobe som nemal presne vyhradený žáner, ale hneď som vedel, že to bude elektronická hudba,  ktorá mi dáva najväčšiu slobodu.

Nedávno si sa stal súčasťou najväčšej tanečnej relácie Dance Extravaganza na Europe 2 ako si sa dostal k tejto spolupráci?
V prvom rade by som podotkol, že všetko zo všetkým súvisi, na začiatku bol Juro Grafik,  ktorý ma oslovil, či by som chcel hrávať tech-house pondelky v Radosti, čo som samozrejme prijal. Po čase sa viackrát objavil na tomto evente Stame, ktorý patrí pod Europu 2,  môj zvuk ho zaujal, potom už prišiel telefón z radia, či by som chcel skúsiť spoluprácu s nimi. Dnes to beriem ako ďalšiu možnosť šíriť hudbu medzi ľudí,  je dobré, že sa Europa 2  otovrila aj tejto stránke elektronickej music.

Vnímame ťa ako inovátora, kde čerpáš nové nápady ?
Snažím sa vnímať svet a ľudí okolo seba, neuzatváram sa, pozorne načúvam. Keď cítim, že ma niečo osloví, snažím sa do toho ísť naplno a vložiť tam kus svojej myšlienky, prerobiť to podľa seba. Samozrejme sledujem aj to čo sa deje vo svete, aký štýl produkcie práve vychádza, ale je ťažké to odfiltrovať. Dnes je toho kvantum, človek sa v tom môže stratiť.

Čo je pre teba skvost z tvojho hudobného laboratória ?
No všetko to mám doma poprepájané, však si videl, ale asi najviac mi k srdcu prirástli moje 3 mašinky od značky ELEKTRON. Zvuk tam dostáva skutočne iný význam.

Ako vnímaš evolúciu techna a do akej miery sa vývoj odráža v tvojich setoch ?
Samozrejme, že sa to prejavilo, veď práve tento súčasný sound mi dal odvahu prezentovať hudbu verejne. Tracky ako keby dostali dušu, všetko spomalilo, čím sa vytvorila dynamická  atmosféra a energia. Súčasne techno dokáže osloviť omnoho viac ľudí ako predtým.

Pustil si sa s odvahou do novej klubovej noci Go Techno – predstav nám tento projekt.
Hľadal som ďalší možný komunikačný kanál medzi dj a ľudmi, chcel som, aby to malo väčší dosah, než niekde v malých kluboch, treba sa posúvať ďalej. Jednoducho pre techno neustále pracujem.

A posledná najdôležitejšia otázka: Na aký drink ťa môžu fanúšikovia pozvať ?
Možno to bude znieť namyslene, ale nepohrdnem kvalitnou whisky, ale s mierou :)

Pýtali sa: Bari & Hasky

Planet Rhythm
31.8. 2013
Girls entry free
ENTRY 3€
Style: Techno

PR_3108_S_R

Zdroj: Planet Rhythm