Planet Rhythm: Leia Drex – Chcela som spojiť ľudí a vzbudiť záujem o techno!

Januárový Planet Rhythm odohrá trojica Bari, Hasky a Leia Drex. Posledná menovaná je zakladateľkou známej facebookovej skupiny Techno & Friends a nedávno sa začala prezentovať aj ako DJ.

Pri výbere trackov je cítiť jej všeobecný prehľad o svetovom new techne. V jej techno príbehu si drží koncept, čím sa jej set stáva viac ako len zmes rovných beatov. Domáci ťahúni nezostanú nič dlžní svojej povesti, takže to bude techno pekne od začiatku do konca!

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/183435969″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“150″ iframe=“true“ /]

Si zakladateľkou facebookovej skupiny Techno & friends SK/CZ , čo bolo tvojím prvotným impulzom k tomuto kroku, keď podobných aktivít a skupín je dosť.
Mojím prvotným impulzom bol určite fakt, že doslova technom žijem ale na Slovensku mi chýbal portál, web alebo čokoľvek kde by sa združovali ľudia s podobným záujmom a aktívne sa podieľali na jeho obsahu. Doslova som cítila potrebu spraviť aspoň takú maličkosť, akou je založenie skupiny na facebooku a podporiť tak našu scénu. Neočakávala som od toho veľa, iba som chcela spojiť ľudí, vzbudiť záujem o techno a priviesť k nemu čoraz viac nových fanúšikov, čo sa nám dúfam spoločne darí. :)

Ako si vysvetľuješ úspešnosť tejto skupiny ? Je veľa podobných ale interakcia nie je často najlepšia. ( kolko nás je tam aktuálne )
Naozaj neviem, možno to,  že od začiatku som sa snažila vzbudiť záujem ľudí reagovať na príspevky a prinášať čo najviac aktuálnych informácií. Vždy ma zaujímal názor každého a verím, že aj ostatných, keďže interakcia je naozaj výborná a ja si z každej diskusie vždy niečo odnesiem. Momentálne oslavujeme 1.výročie, neviem presné číslo ale aktuálne je nás okolo 700 členov.

Ako pripravuješ obsah ?
Špeciálne som obsah nikdy nepripravovala, avšak snažím sa mať prehľad o každom evente či už u nás alebo v zahraničí, novinkách, podcastoch, djoch a v podstate o všetkom čo sa točí okolo techna. A samozrejme o obsah sa starajú aj členovia. :)

Leia Drex

Prečo si sa rozhodla prejsť od diváka na druhú stranu pultu ako DJ?
Prišlo to tak nejak prirodzene, už dávno som sa o djing zaujímala ale nikdy nie aktívne. Techno je neuveriteľne variabilné, baví ma kombinovať zvuky, vytvárať dej a cítiť energiu od ľudí, prezentovať svoj vlastný vkus. A hlavne hranie je tá najlepšia droga akú poznám. Kto si to raz skúsi už nebude chcieť  robiť nič iné :).

Tebe ako skutočnému fanúšikovi techno hudby nechýba odhodlanie vycestovať, viem že si navštívila rôzne festivaly , ktorý bol pre teba TOP a prečo ? Máš nejaké plány čo ešte by si chcela vidieť v spojitosti s techno hudbou ?
Áno to je pravda, za rok 2014 toho bolo naozaj dosť. Kluboviek, festivalov, haloviek, je ťažké vybrať TOP ale asi najviac ma očarilo Holandsko a koncept Awakenings eventov. Je to naozaj vysoká úroveň a nedá sa to s ničím porovnať. Line up je vyšperkovaný, obsah každého eventu má svoj zámer a samozrejme ohromný soundsystém. Vyzdvihla by som určite letný Awakenings Festival, kde je to najlepšie čo svetová scéna ponúka a z haloviek Awakenings UK Special v Gashoudri, kde som bola len nedávno takže zážitok je stále veľmi čerstvý a set Surgeona vs Dj Skirt bola doslova prednáška o techne.:) Ľudia v Holandsku naozaj žijú elektronickou hudbou, organizuje sa tam veľké množstvo workshopov,  je to vyspelá krajina a techno je životný štýl. Niečo podobné by som si priala aj u nás ale pred nami je ešte dlhá cesta. Najbližšie sa chystám do Berlína, keďže môj veľký sen je navštíviť Berghain a v lete určite Nature One v Nemecku.

Ako vnímaš našu scénu teraz ? ( možno teraz ked do nej trochu viac vidíš :)
Musím povedať, že v porovnaní s inými krajinami je naša scéna naozaj malá pokiaľ hovoríme o Bratislave. Bohužial som nebola súčasťou techno-boomu, ktorý tu ešte pred rokmi bol. Akcií je pomenej ale cítim, že záujem o techno u nás znova začína rásť a našťastie tu máme značky ako Go Techno, ktorá pravidelne hosťuje zahraničné mená a vychováva tak stále viac clubberov. Za čo Vám páni Ďakujeme!

A posledná najdôležitejšia otázka. Aký alcohol máš najradšej :)
Najradšej sa opíjam technom a hneď po ňom je to bacardi s colou :).

Leiu Drex môžete vidieť na party PLANET RHYTHM 30.1.2015 v clube Radosť spolu s Barim a Haskym.

Planet Rhythm
30.1. 2015 (piatok)
Radosť
Štart: 22:00 hod.
Vstup: 3€
https://www.facebook.com/events/816821088364828/?ref=22

flayer

Zdroj: Planet Rhythm