Planet Rhythm: Nemecko česká nádielka techna už tento piatok v Radosti!

Na posledný tohtoročný  Planet Rhythm si  Bari a Hasky pozvali nemecko-českú dvojicu z libereckej crew  CLCK. Tvorí ju dvojica Toni Riot a Skaph. Prvý z dvojice je Nemec, ktorý svoju Djsku kariéru začal doma a odštartoval v cluboch v Hamburgu a Frankfurte, čo je jasne počuť na jeho zvuku.

Dnes je už udomácnený v Českej republike. Druhý menovaný Skaph je veľmi aktívnym propagátorom elektronickej hudby na severozápade Čiech. Okrem pravidelných cluboviek má manažérsky na starosti obľúbený podcast CLCK. Obaja sú zástancovia vinylových placiek, ktoré u nás z radosťou prevetrajú.

Toni Riot

Prečítajte si rozhovor s Meik Muller aka Toni Riot

1. Máš nemecké občianstvo ale žiješ už 10 rokov v Českej republike, čo ťa motivovalo presťahovať sa do Liberca ?
Ve Frankfurtu jsem poznal holku, která byla původem z Liberce, v týhle době jsem taky začínal makat ve Vidni takže rozhodnutí přestěhovat se do Čech bylo částečně z lásky a částečně ekonomický.

2. V tvojej vlasti sa je veľmi ľahké dostať k elektronickej hudbe, ako to bolo u teba ?  Čo bol ten impulz keď si sa rozhodol hrať ?
Tim, že elektr. hudba u nás už od 80. let patří do naší společnosti, je to daleko jednodušší než tady, i když tu citim určitej posun. Tehdy jsem se chtěl stát Djem, protože ta scéna, ty lidi, a všecko kolem se mi prostě zamlouvalo a chtěl jsem se stát součásti toho.

3. Ostaňme ešte v Nemecku. Viem, že keď si býval vo Frankfurte 5 rokov si bol prakticky sused Chrisa Liebinga. Ako ste sa spoznali a aké je to bývať kúsok od takej technovej hviezdy ?
Potkávali jsme se často a to nejen v klubu :D jsem bydlel o ulici vedle, i když jsem venčil svoje fenku Noru, tak jsme se potkali, byla tam i jedna mexická restaurace, tam jsem se taky potkávali.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/173802561″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“150″ iframe=“true“ /]

4. Vo Frankfurte je asi najznámejší vinyl shop Derilium, v ktorom Chris Liebing povedal prvý krát pojem „Schranz“. Navštevoval si tento obchod často ?
Oh yes..poprvé jsem tam byl 98, patřilo to ještě W. J. Henze ..řek jsem mu že to tu miluju, že jeho miluju a že někam už nepůjdu. potkali jsme se tam všichni, Ingo Boss dělal za pultem, prostě mega, každý dj, kdo byl ve městě, se tam musel jít podivat.

5. V jedenom rozhovore si spomenul, že si veľkú časť svojej zbierky dosiek predal, prečo ?
Ty desky jsem nemiloval a spojil jsem s nimi bolest a zklamání, ale to je už za náma. Rád si vzpomenu na ty časy a tu rychlost. 2008 jsem ofiko skončil, nebylo co hrát nebo aspoň dle mne, hráli jsme naposledy ze Steenem, Spyrem a Dual Presetem .Slušnej poslední večer to byl. V roce 2010 myslím, jsem poslouchal poprvé CRL podcast a zase se to rozjelo ale dneska mne spiš zajimaj nový věci, prostě jdu kupředu (přesto jsem rád, že kluci jako Daho anebo Laminator držej tu vlajku dál vzhůru ..

6. Aktuálne pracuješ ako fyzioterapeut pre český paraolympijsky výbor. Je to náročná práca ?
Pracuji s handicapovanou mládeží, je to zábavný a oni jsou opravdu vděčný. Na turnaji trpím s nima a snažím se bejt opora máme se rádi a škádlime se, ale když půjdeme na trénink, jsem přísnej a  klidně je seřvu.

7. A posledná najdôležitejšia otázka, aký alkohol máš najradšej ?
Už můj děda říkal „Investuj do alkoholu! Nikdy nedostaneš větší procenta“. J

Mixcloud – https://www.mixcloud.com/toniriot/
Soundcloud – https://soundcloud.com/meikmuller
Dj profil – https://www.clickclack.cz/?djs&id=8
FB EVENT https://www.facebook.com/events/317603058429947/?fref=ts

Planet Rhythm
19.12. 2014 (piatok)
Radosť
Štart: 22:00 hod.
Vstup: 3€

PR_19_12

Zdroj: Planet Rhythm