Planet Rhythm už tento piatok v Radosti.

Od vzniku sa noc nesie v rytme aktuálneho techno soundu. Prostredníctvom pozvaných djs Vám prinášame zvuk, ktorý hýbe scénou. Naštastie je tu stále dosť ľudí, ktorí majú chuť aktívne tvoriť zvuk, ktorý nazývame techno.

O tom, že to ide aj doma, nás príde presvedčiť energická dvojica z Košíc – Preset & Webber. Táto dvojica aktuálne žije a čerpá skúsenosti v Rotterdame, kde má elektronická hudba významné postavenie v oblasti kultúry. Nakoľko ich tvorba je trošku z iného súdka ako môžete byť zvyknutí od Bariho & Haskyho, sme presvedčení o tom, že hosťujúca dvojica vhodne obohatí lineup a vy si môžte vychutnať noc, ktorá vám prinesie kvalitný sound v útrobách clubu Radosť.

Kedy ste sa spoznali?
Spoznali sme sa vďaka hokejbalu, keď sme obaja počúvali len hip-hop. V lete po základnej škole, sme začali chodiť do klubu Stars a tak sme čoraz viac objavovali elektronickú hudbu. Našou najväčšou inšpiráciou stať sa DJmi bol Egi, ktorý nás k tejto hudbe aj priviedol. Domáce párty, mixovanie na DVD prehrávači a Denon DCD-1650 nás zo začiatku bavilo, ale chceli sme hrávať na playeroch a v kluboch.

Opíš svojho kolegu aký je , či už charakterovo, hudobne v čom si sedíte poprípade v čom ste úplne iní?
Sme si viac bratia ako kolegovia, podobné máme hlavne zmýšľanie, nápady a predstavu. Povahovo sme dosť odlišní, vždy sa však vieme dohodnúť. Po hudobnej stránke sa dopĺňame ideálne.

Domnievam sa, že  vo vašom okolí (KE ) nie je veľa klubov, kde by sa dali pravidelne navštevovať párty a predsa ste sa rozhodli venovať tomuto žánru. Ako sa u Vás aktuálne vyvíja táto situácia?
Situáciu u nás, aj napriek tomu, že sme v zahraničí sledujeme a spolu s občianskym združením CUE pripravujeme nejaké eventy. Počas pobytu doma sa stále snažíme ľudí inšpirovať a odovzdať im niečo zo seba.

Obidvaja žijete v Rotterdame, kde je úplne iný život. Dalo by sa to vôbec porovnať s niečím u nás? Čo špeciálne Vás dostalo do kolien ? (klub, dj set , situácia , mentalita ľudí).
Jediné čo je porovnateľné sú ceny v obchodoch, inak je tu toho na porovnávanie málo. Vyslovene do kolien nás nedostalo nič, ale v úžase sme boli z atmosféry počas ADE v Gashouder-i.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/130646814″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“150″ iframe=“true“ /]

CUE – Creative Urban Event – predstavte nám tento projekt v skratke.
CUE je organizácia, zameraná na osobnostný rozvoj. Vytvárame platformu pre umelcov, Djs, štúdia, lektorov – priestor pre každého kreatívneho človeka.

Pracujete na vlastnej tvorbe. Ako by ste popísali to čo robíte- štýl, kto Vás inšpiruje, radí vám niekto? Čo plánujete ďalej?
Pokiaľ nám čas dovoľuje, pracujeme na projekte Preset & Webber, čiže na spoločných trackoch, setoch a live performance. Prednedávnom to bol ešte battle pre producentov King of the beat v Rotterdame. Mike okrem školských projektov pracuje aj na hudbe ku krátkemu filmu o stavoch vedomia. Inšpirovaní sme neustále svojím okolím, v poslednej dobe napríklad spomínaným battle-om, konferenciou Dancefair v Utrechte a festivalom technológií STRP v Eindhovene. Čo sa týka hudby, inšpiruje nás Stroboscopic Artefacts.

Svoj set odohráte  v klube Radosť – počuli ste už niečo o tomto mieste?
Áno počuli. Najmä o atmosfére klubu. V hlavnom meste sme ešte nehrali a tak sa tešíme ako na Radosť tak aj na bratislavské publikum.

Košice sú Vaším domovom. Ak ich  chcem navštíviť, no nechcem vidieť klasické turistické atrakcie, kam nás pozvete a prečo?
Určite odporúčame navštíviť aj novootvorenú Tabačku, ktorá sa po rekonštrukcii stala najväčším nezávislým kultúrnym centrom na Slovensku. Okrem koncertov, premietania filmov a workshopov sa tu každú stredu konajú akcie zamerané na elektronickú hudbu.

Posledná najdôležitejšia otázka, aký alcohol máte najradšej?
Poväčšine pivom a vodou, sladeným nápojom sa vyhýbame.

flayer

Zdroj: Planet Rhythm