PLAY., žilinský prevažne vinylový večierok už túto sobotu!

Nedávna Elechtro Chatowica 2018 mi vyčarila úsmev na tvári. Zostava dj´s potvrdila, že na vinylových edíciach večierku PLAY. v žilinskej Emócii bude mať kto ešte vinyl miešať… a to je dobre. Mne už dorazila nová várka platní a už teraz sa teším na vaše reakcie. Ako hostia sa v sobotu 22. septembra predstavia dj Southboy z Housemusic.sk a DASH z najstaršieho žilinského zoskupenia Stereodisco.sk. Za „domácich“ zamixujú Jozef Zmesta a Marosh.

Southboy – dj/producent/promoter je už takmer 15 rokov neoddeliteľnou súčasťou našej scény. Skôr ako sa vo svojich štrnástich rokoch postavil za mixpult, trávil svoj čas hraním na husle v ľudovom súbore. Svoje sety odohral v množstve klubov po celej republike. Najvýznamnejší počin si však spája s bratislavským klubom Radosť, s ktorým je dlhoročne spätí vďaka jeho rezedentnej akcii Headroom. Produkcii vlastnej hudby sa venuje zhruba od roku 1999, no na svoj prvý release sa cítil dostatočne vyspelý až v roku 2010. Odvtedy sa v nepravidelných intervaloch na domácich aj svetových labeloch objavuje jeho vlastná tvorba aj remixy. Najnovší remix vytvoril pre francúzskeho umelca menom Bolivard.

DASH – je člen a zakladateľ djského zoskupenia Stereodisco, ktoré založili Dash a Mishek v roku 1999 a pod hlavičkou ktorého sa obaja prezentujú až doteraz. Jeho hudobný záber širší a pohybuje sa v štýloch od deep house cez minimal až po techno, špeciálne sa objavuje aj na chill-out a lounge akciách. Charakteristickým prvkom jeho hrania a zvuku je i to, že hrá výhradne z vinylov a neustále starostlivo hľadá a vyberá kvalitnú hudbu v record shopoch v rôznych kútoch sveta. Jeho sety ste mali možnosť zachytiť vo vysielaní českých a slovenských rádiových relácií zameraných na elektronickú hudbu na Fun rádiu, Rock-FM alebo Radio-1 Praha, hral vo vačšine klubov na Slovensku, hosťoval v kluboch v Čechách a Poľsku ako bratislavský U-Club, košický Arsenal, pražské Roxy alebo krakovský Kameleon. Hosťom bol aj na viacerých hudobných festivaloch zahŕňajúc Doubledecker, Sunshine Celebration, Metropolis či waršavskú Wislostradu a v súčasnosti stojí za večerom Deeper Sounds Of House, ktorý sa už tretí rok objavuje na žilinskej klubovej scéne.

Zdroj: TS