Plexo je späť! S novinkou Bez Teba predstavuje i čerstvý album Nočné Mory.

Mladý Bratislavčan Plexo v utorok večer zverejnil nový videoklip k skladbe Bez Teba. Týmto počinom zároveň odštartoval predpredaj nového albumu Nočné Mory. Novinka v hudobnom svete odzrkadľuje raperove dve životné fázy.

Sympatický fešák Plexo, vlastným menom Peter Plecho, po takmer  2 rokoch potešil svojich verných. V posledných mesiacoch hip-hopovú komunitu postupne  zásoboval ochutnávkami videí, v ktorých poodhalil  „ingrediencie“ nového albumu. Nočné mory sú akýmsi míľnikom v živote speváka. Životné obdobie plné démonov i obdobie oslobodenia a nového štartu s čistým štítom, sú na nosiči zreteľne rozoznateľné i vďaka šifre, ktorú Plexo zakomponoval do vizuálu albumu.

Skladba Bez Teba je o popasovaní sa s nečakanou podpásovkou

Skladba Bez Teba je v poradí piaty singel z Plexovho aktuálne vychádzajúceho albumu Nočné Mory.

Pesnička, o ktorej hudbu sa postarala dvojica českých hudobníkov – Kenny Rough & Robin Mood, vznikla impulzívne za necelé 3 dni.  Spúšťačom myšlienok a emócií premenených do skladby bol životný zvrat. Ak by život nezariadil istý sled situácií,  na album by sa nedostala. Bez Teba by vôbec neuzrela svetlo sveta.  Plexo do textu  piesne vložil, ako to celé bolo, vlastnú skúsenosť. Nečakanú  zradu a krach niekoľkoročného partnerstva, sa premenili na silu ísť ďalej. „ Aký je to pocit opäť sa zhlboka nadýchnuť po skončení toxického vzťahu? Na nezaplatenie! Ešte si k tomu vybehnúť vyvetrať hlavu niekam do hôr a dosiahneme psychický detox ako vyšitý,“ opísal Bratislavčan svoje oslobodenie.  

O vizuálne prevedenie singlu sa postaral  kameraman a producent Martin Miko. Zábery sa nakrúcali počas slnečnej májovej nedele vo vrchoch okolo Manínskej tiesňavy. Leteckými zábermi vypomohol pilot Norbert Chromek

Nočné Mory – Démoni

Každý máme svojich démonov a svoje nočné mory. Po takmer 10tich rokoch v spoločnosti ohnivej vody sa Plexo rozhodol urobiť hrubú čiaru za jedným temným obdobím a skrotiť týchto démonov. Nejednalo sa o problém so závislosťou.  Raper  jednoducho v tomto období stváral hlúposti.  „Album nasiaknutý bojom  so sebou samým, odhodlaním ,ale aj pochybnosťami, hľadaním pravdy a strácaním nádeje. Rap úprimný a hlavne oveľa dospelejší ako kedykoľvek predtým,“  priblížil Plexo svoje podnety pri tvorbe nového nosiča.

Ruku k dielu priložili i ďalší hip-hopoví mágovia

Svojou kreativitou na 16 skladbách prispeli aj ďalšie zvučné mená hip-hopovej komunity. Zo skladieb počuť hlasy   Kaliho, Separa, Majselfa. Na albume sa objavil Čistychov i mladá a šikovná Fejbs. Spievané refrény, hlboké myšlienky, charizmatický hlas, to všetko sú Nočné Mory.  „Vedeli ste, že atrament  používaný pri tetovaní obsahuje „Ťažké Kovy“? Na albume s číslom 4, pretože ,Tetovanie bolí, ale menej ako zlomené srdce…,“ okomentoval Plecho jednu zo svojich skladieb.

Šifra

Nové CD v sebe ukrýva i šifru.  Pri pohľade na zoznam skladieb sú  niektoré názvy skladieb označené modrou farbou a niektoré bielou.  „Viete, čo odlišuje biele od modrých? V prvom rade čas, kedy boli napísané, jedna veľmi dôležitá vec v živote textára je jeho triezva hlava,“   odhalil hudobník  odkaz ukrytý do časovej priamky svojej tvorby.

Album je aktuálne k dispozícii v predpredaji na : https://shop.rukahore.sk/plexo .  Predpredaj pobeží nasledujúce dva týždne a CDčka zakúpene v tomto časovom horizonte Plexo vlastnoručne podpíše.

PLEXO – NOČNÉ MORY TRACKLIST:
1. Comeback (prod. Kenny Rough & Robin Mood)
2. Nočné Mory (prod. Special Beatz)
3. K&Q + Fejbs (prod. JL Beats)
4. Ťažké Kovy (prod. Dualit beatz)
5. Prvá Cena (prod. Mugis)
6. D-Generácia + Majself (prod. Capo Beatz)
7. Kde si? (prod. Hoodini)
8. Wi-Fi (prod. Hoodini)
9. Pomoc + Majself, DMS, Kali, DJ MikroMan (prod. Mugis)
10. NG-RAW (prod. JL Beats)
11. Číslo (prod. Special Beatz)
12. Čo Chcú + Čistychov (prod. Mugis)
13. Kostlivci (prod. Grizzly)
14. Sladké Sny + Refew (prod. Mugis)
15. Tápem (prod. Hoodini)
16. Bez Teba (prod. Kenny Rough &
Robin Mood)

Zdroj foto: Autor uvedený v názve každej foto
Zdroj: Janka Marczellová