Po boku hollywoodskeho herca si vo westerne Mirage zahrali aj herci zo Slovenska.

Aj herci zo Slovenska si zahrali po boku hollywoodskeho herca Isaacha de Bankolé vo westerne Mirage, ktorý už v piatok 20. marca otvorí 22. ročník Medzinárodného filmového festivalu Febiofest a následne vstúpi do slovenských kín.

[vimeo]https://vimeo.com/120934351[/vimeo]

Do nového maďarsko-slovenského filmu obsadil Szabolcs Hajdu, jeden z najuznávanejších maďarských režisérov, Attilu Mokosa, držiteľa národnej filmovej ceny Slnko v sieti za hlavnú úlohu v snímke Ďakujem, dobre. Úlohu jedného z otrokov na farme, kde sa celý príbeh odohráva, zas zveril mladému nehercovi Adamovi Mihálovi, ktorý stvárnil hlavného protagonistu vo filme Môj pes Killer.

„Keď sme začali pracovať na tomto filme, niekto povedal, že je to exotická koprodukcia. Myslím si však, že by sme hneď po Česku mali koprodukovať filmy práve s Maďarskom, lebo je to logické aj z historického, aj z kultúrneho aj z geografického hľadiska. Teším sa, že sa do filmu dostalo až osem hercov zo Slovenska,” povedal slovenský koproducent filmu Mátyás Prikler. Za vznikom Mirage stojí aj jeho produkčná spoločnosť MPhilms.

Mirage_Adam Mihal_FOTO Lenke Szilagyi

Epizódne role v medzinárodnom filme stvárnili aj ďalší maďarsky hovoriaci herci zo Slovenska: Tibor Fabó, Géza Benkő a István Olasz hrajú spolu s Attilom Mokosom maďarských policajtov, postavu poštára predstavil László Nagy a otrokov na farme si okrem Adama Mihála zahrali aj Mátyás Dráfi a Lajos Vörös.

Bratislavskí diváci budú mať jedinečnú možnosť osobne sa stretnúť s hercami a tvorcami Mirage na čele s americkým hercom Isaachom de Bankolé, ktorý zahviezdil aj v kultových filmoch Jima Jarmuscha – Hranice ovládania či Káva a cigarety a zahral si aj v hollywoodskom trháku – bondovke Casino Royal. V piatok 20. marca o 22:00 príde delegácia osobne uviesť prvé verejné premietanie Mirage do Kina Lumière.

Mirage_Isaach de Bankole_TITULNA FOTO_Lenke Szilagyi

Febiofest na počesť návštevy Isaacha de Bankolé uvedie v programe okrem novinky Mirage aj tri z jeho známych filmov – Hranice ovládania, Noc na zemi a Sama v Afrike. 

Snímku k slovenským divákom od 20. marca 2015 prináša Asociácia slovenských filmových klubov, ktorá v roku 2011 distribuovala aj predošlý úspešný film režiséra Szabolcsa Hajdu Bibliothéque Pascal. Realizáciu a distribúciu filmu finančne podporil aj Audiovizuálny fond.

MIRAGE_PLAGAT

Zdroj: MPhilms s.r.o.