Pod lupou: Proti „fejku“ a falošným úsmevom spojili sily rapperi BonaParte a ADiss

Petržalský rapper BonaParte zverejnil ďalší track zo svojho eponymného albumu, ktorý mu na konci roka pokrstil Majk Spirit. Na piesni Pod lupou si zarepoval spolu s producentom, spevákom a rapperom ADissom. Videoklip vznikal vo veľkej miere v New Yorku.

Song Pod lupou, rovnako ako celý album BonaParte, vznikol v štúdiu u DJ-a Romana Zámožného, o mix a master sa postaral Kenny Rough z Ty Nikdy labelu. Produkciu zastrešil Infinit. ,,Pieseň Pod lupov rozoberá nátlak spoločnosti na jednotlivca, ktorý chce byť originál, kráčať vlastnou cestou a nechce sa prispôsobovať zabehnutým normám. Keď je niekto iný, automaticky na seba púta pozornosť a ľudia ho riešia. Do očí sa mu síce usmievajú, ale za chrbtom ho rozoberajú a súdia,“ myslí si rapper BonaParte. Klip Pod lupov sa natáčal v priebehu minulého roku na rapperových potulkách naprieč Amerikou. Réžiu a strih mal na starosti Luboš Fieba. Spoločné zábery s ADissom a jeho pasáž sa dokrúcala v Bratislave.

,,Väčšina záberov je z  New Yorku. Skamarátili sme sa s tanečníkmi z Brooklynu, ktorí ukázali svoju show v metre počas cesty na Manhattan. Netrénujú v žiadnych telocvičniach ani halách, ale priamo v metre. Cestujúci na nich reagujú pozitívne,“ prezrádza rapper. Ten sa rozhodol použiť vo videoklipe Pod lupov zábery tanečníkov i preto, aby poukázal, že robiť veci po svojom je originálne a osviežujúce. „Na Slovensku by sme mali menej riešiť druhých a viac sa zamerať na vlastné životy,“ myslí si BonaParte.

Album BonaParte, obsahujúci dvanásť trackov, vyšiel 24. novembra vo vydavateľstve Peter Pann Production. Fanúšikovia na ňom nájdu štedrý počet spoluprác s interpretmi ako Palky, Cereal, Shomi, Juso, ADiss, Tuko, Osma, Panpolák, Soul a Šipo. Album sa nahrával v štúdiu VTR u Romana Zámožného a o finálny master sa postaral Kenny Rough z Česka. Produkciu zo Slovenska zastrešili Smart zo skupiny DMS, Lkama z  Gramo Rokkaz a Infinit. Zo zahraničných producentov sa na album podpísali nemeckí Pianoholic a Royal Audio Tunes, z USA producent Sinima.

O scratche sa vo vybraných trackoch postarali DJ MikroMan a DJ Shutcoo. Krstným otcom albumu sa stal rapper Majk Spirit. ,,BonaParteho som sa ako krstný rodič rozhodol podporiť preto, lebo robí hudbu od srdca, do veršov vkladá pravdu. V minulosti sme spolu nahrali pieseň Bumerang a  mal som možnosť spoznať ho ako umelca i človeka,“ prezradil Majk počas krstu, ktorý sa konal tesne pred Vianocami.

Zdroj: Barbora Šugárová, PR manažérka