Poďme na MARINGOTU. Dáme Puding s Chiki Liki Tu-a, VEC, Jimmy Pé a BULP.

Vo výnimočnom areáli, v bývalom kameňolome sa hlási k slovu Maringota fest. Skalický lom je netradičným miestom, kde so známymi aj neznámymi stráviš dva krásne augustové večery. Na dvoch stageoch na preLOMOVom 6.ročníku zastihneš skvelé kapely, šikovných hudobníkov a kopec sprievodných programov.

Svetový slovenský BULP

„Je to hudba, ktorá spája pesničkovosť a klubové prostredie.“ hovorí pre Maringotu Samo Štefanec, frontman hudobného projektu BULP. Jeho zvuk je ovplyvnený tvorbou Mount Kimbie, Moderat či Bonobo. BULP svoje skladby prezentuje naživo. Okrem laptopu, klávesov, perkusií a rôznych elektronických hračiek používa aj vlastný vokál a zamatový hlas Jany Štefancovej. BULP bol ocenený ako Objav roka na Radio_Head Awards 2015. Tento rok im vyšiel „svetový slovenský album Yrsa, ktorý tak možno bez preháňania nazvať nielen vďaka anglickým textom.“

Jimmyho tracky hrajú po celom svete.

Jimmy Pé sám seba označuje ako kreatívneho prieskumníka zlomených beatov. So svojou víziou cut‐ up elektroniky má často sklony znieť melancholicky, no vždy neomylne nájde bod návratu a poslucháča tak zachráni pred tmou poriadnou dávkou eufórie.

Prednedávnom Jimmy vydal svoje nové EP Masika. Počas svojej hudobnej existencie si 5x zahral na známom festivale Sziget, Liverpool Sound City, Outlook Festival, Ment Ljubljana alebo Pohoda Festival. Taktiež predskakoval známym producentom ako Hudson Mohawke, Four Tet, Thundercat, Dorian Concept, Daedelus a bol ako participant na uznávanej akadémii Red Bull Bass Camp v Bratislave. V roku 2016 sa stal víťazom Radio_head awards v kategórii Elektronická nahrávka za rok 2015.

Kapela, na ktorú sa tešíme je Puding pani Elvisovej. Pudingáči ako elektro-indie-popová kapela sú stálica vo festivalovom svete. Na konte majú 4 albumy a obľúbená banda hudobníkov bude jeden z headlinerov tohtoročnej Maringoty.

Ked už hovoríme o obľúbenosti kapiel u slovenských fanúšikov, treba spomenúť chalanov z Chiki-liki tua. Prešovská kapela je známa vtipnými textami, výbornou atmosférou svojich vystúpení a pestrým

miešaním žánrov. Za svoju existenciu odohrali viac než 1200 koncertov v 15 krajinách Európy, čím získali prvenstvo ako najčastejšie hrajúca slovenská skupina v zahraničí. Chalani vydali už 6 albumov a myslíme, že nás čaká kvalitný koncert. Kde? Na Maringote.

DJ, raper a beatmaker ?

Často je označovaný ako veterán alebo ako legenda slovenského hip-hopu. Momentálne jeden z najhudobnejších raperov u nás – VEC. Branči sa po štyroch rokoch vracia s veľmi vydareným, fajnšmekerským EPčkom – Domáce potreby, ktoré tento rok získalo ocenenie na Radio_Head Awards. Vec je neodmysliteľnou súčasťou hudobnej scény a my ho radi uvidíme na našom festivale.

Okrem hudobných vystúpení bude k dispozícii vynovená čajovňa, jedinečná výstava fotografií – FOTO Expo alebo tradičná „koštúfka“ vín od lokálnych vinárov. Zober kamošov a príďte si vychutnať čaro menšieho festivalu. Hovorí sa, že po zotmení sa v areáli dejú neopísateľné zážitky s pozitívnymi vedľajšími účinkami. Píš si do kalendára 18.-19. august 2017 /MARINGOTAfest/ Skalický lom.

Lístky v predpredaji na www.ticketportal.sk. Ceny lístkov – Prvá vlna vstupeniek 150 ks za 10 EUR, 300 ks za 12 EUR. Na mieste 15 EUR. Jednodňový vstup ťa vyjde na 8 EUR.

Program budeme postupne dopĺňať.

Zdroj: Maringota