Pohoda 2011: Pohodové benefity od partnerov!

Už len necelé dva týždne zostávajú do začiatku 15. ročníka letného multikultúrneho festivalu Bažant Pohoda. Organizačný tím Agentúry Pohoda sa už v pondelok 27. júna chystá presunúť na trenčianske letisko, kde naň čakajú posledné dni príprav. Festival sa uskutoční 7., 8. a 9. júla 2011.

„Náš festival bude mať pätnáste výročie, spolupráca so Zlatým Bažantom desiate. Vážime si takéto dlhodobé partnerstvo, je to niečo výnimočné,“ hovorí riaditeľ festivalu Michal Kaščák.

Generálny partner Zlatý Bažant zastreší opäť nielen hlavný Bažant stage a Bažant Kinematograf, ale prinesie pre návštevníkov aj rôzne benefity. Ešte pred štartom festivalu napríklad vyškolí personál nápojových centier. Tento rok sa bude niesť najmä v znamení novinky Bažant Radler, na ktorý sa podľa ohlasov na sociálnych sieťach teší množstvo návštevníkov festivalu. Okrem toho pripraví Bažant stan s plážovým barom, nealko veterán, tankové pivo Zlatý Bažant či možnosť zakúpiť si pivo cez SMS. V rámci programu Pite rozumne dajú IQ hliadky návštevníkom možnosť otestovať sa alkotestermi.

Spoločnosť Telefónica Slovakia je hlavným partnerom festivalu už štvrtýkrát a ako správny mobilný operátor ponúka návštevníkom informačný SMS servis, programový reminder, mobilného festivalového sprievodcu či tri nabíjačkárne telefónov. Tohtoročnou novinkou je aplikácia pripravená pre priaznivcov festivalu v dvoch platformách – iOS pre majiteľov iPhone telefónov a Android pre majiteľov ostatných známych značiek. Okrem toho postaví na trenčianskom letisku obľúbený O2 Svet, priestor pre oddych, regeneráciu, relax a zábavu.

Novým hlavným partnerom festivalu je Slovenská sporiteľňa, s ktorou začali organizátori spolupracovať už vlani, no tento rok bude účasť Slovenskej sporiteľne na letisku ešte výraznejšia. Nielen zastrešením krásnej otvorenej Arény Slovenskej sporiteľne, ale aj dvomi bankomatmi a úplnou novinkou – SPOROdepozitom, Ide o špeciálnu úschovňu priamo v centre festivalu, kde bude možné uložiť si svoje cennosti počas návštevy koncertu obľúbenej kapely.

Ďalšie festivalové scény budú zastrešovať Nay, Dobrá krajina a Rádio_FM. Nay Tanečný dom je obľúbené miesto plné tanečných workshopov, v Dobrej krajine sa bude debatovať o zaujímavých témach a v Rádio(aktívnej) zóne_FM budú môcť diváci sledovať živé rozhlasové vysielanie.

Partnerom energie Bažant Pohody 2011 bude spoločnosť Slovnaft, ktorá bude dodávať palivo pre dieselové generátory festivalu počas celého trvania programu, pre automobilistov zase pripraví služby na parkovisku – umývanie okien a vysávanie interiéru.

Automobilka Peugeot zabezpečila nielen automobily pre organizačný štáb festivalu, ale na trh priniesla aj špeciálnu limitovanú sériu Peugeot 206+ Pohoda. Priamo na letisku bude maž Peugeot svoju vlastnú expozíciu, kde bude prebiehať súťaž o Peugeot 206+ na celé leto.

Samozrejmosťou pre organizátorov je snaha o čo najekologickejšiu organizáciu akcie s 30-tisícovou návštevnosťou. O čistotu areálu sa bude znovu starať spoločnosť Sita Slovensko v spolupráci s Envi-Pakom. „Minulý rok odviedli skvelú prácu, priznám sa, že takto vyčistený festival som ešte nevidela. Čistotu ocenili aj zahraniční účinkujúci, ktorí sa zúčastnili na množstve festivalov po celom svete,“ hovorí šéfka festivalovej produkcie Katarína Kintlerová. Na festivale sa bude znovu separovať odpad, vlani bol vytvorený slovenský rekord, keď bolo vyseparovaných 10,4 ton plastu. K triedeniu plastov prispeje aj generálny partner festivalu Zlatý Bažant s akciou Za pol metra pol litra – návštevník, ktorý prinesie pol metra plastových pohárov, dostane pollitrové pivo Zlatý Bažant.

Partnerom festivalu je aj Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý bude mať priamo na trenčianskom letisku svoj tím. Ten bude pripravovať nielen niekoľkokrát denne predpovede počasia pre Trenčín, ale aj brífingy pre všetkých dodávateľov festivalových stavieb. O technický dozor nad nimi sa postarajú spoločnosti Neo Domus a Ústav súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity. Sitel a Metoo.sk zabezpečia kamerový systém, ktorý by mal prispieť k väčšej bezpečnosti.

O návštevníkov sa bude tento rok starať vyše 1000 dobrovoľníkov, o ich vybavenie sa postará Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku v rámci Európskeho roka dobrovoľníctva.

Pre všetkých brigádnikov zabezpečí Grotto bagety nielen počas festivalu, ale aj v čase jeho príprav, na množstvo ďalších vymožeností sa môžu tešiť aj návštevníci – značka Pringles prinesie športový park s kolotočmi, ale aj adrenalínovými atrakciami, Slovenská pošta bude rozdávať a zadarmo posielať špeciálne festivalové pohľadnice, Kofola bude vypravovať vláčik, vďaka ktorému budú pre návštevníkov pohodlnejšie presuny medzi scénami, Wrigley’s ponúkne žuvačky zo série 5, Daylong opaľovacie krémy, jazyková škola Empire jazykovú poradňu a ukážkové hodiny angličtiny, nielen pre dospelých, ale aj v detskom parku. Coffee&Co bude rozdávať kávu pri piatkovom a sobotňajšom vítaní slnka, Zoznam.sk postaví internet pavilón a zabezpečí wifi pripojenie v centre areálu, Curaprox bude vyučovať, ako si správne čistiť zuby a poskytne aj zubné kefky, Zanussi zariadi festivalovú domácnosť s chladničkami a mrazničkami, kde si budú môcť návštevníci uskladniť svoje zásoby, časopis .týžden zastreší festivalový magazín a festivalový denník .deň. V stane SACR sa nájdu tipy na najzaujímavejšie miesta Slovenska, ale aj Čiech, v HN Clube budú návštevníci mať dokonca možnosť nájsť si zamestnanie.

„Vždy sa snažíme, aby bol festival bezpečný, komfortný a ponúkol návštevníkom nielen kultúrne zážitky, ale aj príjemne prežité dni na trenčianskom letisku,“ hovorí Veronika Vrabcová, partnership director Agentúry Pohoda. „Veríme, že sa nám to aj vďaka našim partnerom opäť podarí.“

Aktuálne informácie o prípravách 15. ročníka festivalu Bažant Pohoda nájdete na www.pohodafestival.sk.

Zdroj: Agentúra Pohoda
Publikoval: Redakcia GREGI.NET