Pohoda 2012: Tohtorocne zaujimavosti pre ktore sa oplatí ist na festival!

Aj tento rok sa blíži termín festivalu Pohoda na Trenčianskom letisku. Začne sa o mesiac 5. Júla a potrvá do skorého nedeľného rána 8. Júla. Prinášame vám niekoľko dôvodov prečo by ste sa mali rozhodnúť pre návštevu tohto populárneho festivalu aj tento rok.

Pre rodiny s deťmi alebo aj samotné mamičky organizátor pripravil v Detskom parku program na dvoch pódiách aj so špeciálnym kempingom pre rodiny s prebalovacím pultom pre najmenších festivalovníkov. Rodičia sa môžu tešiť na vystúpenia detských folklórnych súborov. Tentoraz prídu na letisko DFS Čečinka z bratislavskej Karlovej Vsi a domáci DFS Kornička. Trenčania okrem svojho vystúpenia pripravia aj cyklus Pastierske hry, v ktorom si s návštevníkmi zahrajú hry, aké sa deti hrávali kedysi dávno. Do minulosti zavedú deti aj členovia Súboru historického šermu Wagus, ktorí im ukážu a priučia šermiarskemu umeniu. Bude možnosť si nechať postrážiť deti opatrovateľkami v detskom parku. Nebudú chýbať nafukovacie atrakcie, hrnčiarsky kruh, či maľovanie na použité spotrebiče, ktoré zabezpečí Envidom.


Atmosféra Pohoda 2011 - Ján Vlk - Dreamwolf
Atmosféra – festival Pohoda 2011



Pre tých čo radi spomínajú pripravil filmový Kinematograf premietanie dvoch snímok pamiatky nedávno zosnulej speváčky skupiny Noisecut – Bety Majerníkovej.

Pokiaľ vás zaujíma hudobná produkcia tak v programe Pohody 2012 je zatiaľ takmer 80 potvrdených interpretov z osemnástich krajín. V Trenčíne vystúpia napríklad legendárny Lou Reed, popredné britské gitarovky Elbow, Kasabian, The Kooks, White Lies či The Horrors, špička tanečnej scény Orbital, Caribou, Chase and Status Live, soulový zázrak Aloe Blacc alebo šarmantné speváčky Bat for Lashes, Emiliana Torrini, Anna Calvi či Gemma Hayes. Nebude chýbať ani kultová hiphopová skupina Public Enemy, ale ani zástupcovia pohodovej world music JuJu, Little Roy a Jamaican Legends. A myslíme, si že každý si nájde v programe veci ktoré mu budú vyhovovať. Objavia sa zástupcovia world music – skupina Banda, ktorá ako jeden z mála slovenských hudobníkov zabodovala aj v európskych rebríčkoch, výnimočný spoločný projekt afterPhurikane a Jany Kirschner Cestou domou, bláznivý Hugo Čáves Orchestra so silnou dychovou sekciou, alebo bubenícky projekt Eddyho Portellu Batatimba, ktorý sa predstaví počas sobotňajšieho vítania slnka. Predstaví sa punkrocková kapela Slobodná Európa, ktorá bude na festivale krstiť svoj dlhoočakávaný štvrtý štúdiový album, či Puding Pani Elvisovej a predstaví sa aj duo Longital.


Atmosféra Pohoda 2011 - Ján Vlk - Dreamwolf
Atmosféra – festival Pohoda 2011


Ako lahôdka festivalu bude klasika na letisku – Od Mccartneyho po malého princa. Dvadsať rokov po československej premiére zaznie na multikultúrnom festivale Bažant Pohoda 2012 Liverpooplske oratórium, ktoré skomponoval sir Paul McCartney. Už tradične sa vážna hudba bude hrať aj v detskom parku. Takže sa fanúšik tejto hudby môže na čo tešit

Klasická hudba sa bude hrať aj v priestore KC Dunaj, ktoré bude mať na festivale špeciálny stan. Dobre naladený klavír bude program, venovaný pamiatke Karola Petra. Na klavíri sa budú striedať jeho žiaci – Eliška Šedivá, Jaroslav Štefanec, Karolína Ondrišáková, Šimon Král a Frederika Chovancová a vzdajú tak hold skvelému pedagógovi, ale najmä dobrému človeku, ktorý bol samozrejmou súčasťou nášho festivalu.

Pravdaže nebudú chýbať všetky osvedčenné atrakcie, stánky, separovaný zber, čistota, sprchy, stanové mestečko, parkovisko, výnimočné autobusové aj železničné spoje na festival a mnoho iného.

Napísala: ZuTi
Foto: Ján Vlk – Dreamwolf

Publikoval: Redakcia GREGI.NET