Pohoda 2013: Bloc party!

Britská skupina Bloc Party bude hrať v júli na letnom multižánrovom festivale Bažant Pohoda 2013 v Trenčíne. Bloc Party sa tak zaradia k menám ako Nick Cave & The Bad Seeds, The Smashing Pumpkins, Django Django, Justice DJ Set, Amon Tobin Two Fingers DJ Set a mnohým ďalším.

Jedna z najpopulárnejších gitarových kapiel súčasnosti debutovala na scéne v roku 2005 albumom Silent Alarm, ktorý bol nominovaný na Mercury Prize a získal viaceré ocenenia, napríklad PLUG Awards za najlepší indie rockový abum roka.

Úderné melódie a signifikantný spev frontmana Keleho Okerekeho zaujali hneď od začiatku aj širokú fanúšikovskú základňu, ktorá s nadšením prijala aj ich nasledujúce dve nahrávky A Weekend in the City z roku 2007 a Intimacy, ktorú vydali hneď nasledujúci rok.

Po Intimacy si dala skupina prestávku, počas ktorej sa členovia venovali svojim vlastným projektom. Po štyroch rokoch však vlani v auguste vydala štvorica svoj štvrtý spoločný album s jednoznačným názvom – Four. Britské média označili Four za najvítanejší návrat na britskej gitarovej scéne, kapela sa zase teší na koncertné turné. „Four je nahrávka zvukov štyroch ľudí v jednej miestnosti, ktorí milujú svoju prácu a robia ju podľa svojich najlepších schopností. Je to zvuk, aký sme mohli nahrať len my štyria a sme naň hrdí ako pri žiadnom inom albume,“ vyjadril sa spevák Kele Okereke.

Sedemnásty ročník Bažant Pohody sa uskutoční 11. až 13. júla 2013 na letisku v Trenčíne, vstupenky za 89 eur sú k dispozícii v sieti Ticketportal, na stránke shop.pohodafestival.sk a u autorizovaných predpredajcov.

Viac informácii nájdete na stránke www.pohodafestival.sk.

Zdroj: Pohoda Festival, s.r.o.