Pohoda 2013: Hudobný mix pre každého!

Po roku tu zase máme multižánrový festival Pohoda 2013, ktorý sa uskutoční od 11. do 13. júla na trenčianskom letisku. Aj tento rok môžete na tomto festivale zažiť množstvo atrakcií pre všetky vekové kategórie, koncerty rôznych hudobných žánrov, diskusie, divadlo a filmy.

Tento rok otvorí brány festival vo štvrtok ale podstatne skôr. Už o pol dvanástej. Zároveň sa otvoria aj všetky atrakcie. Prvý koncert začne už o šiestej poobede.

Vo štvrtok vystúpi jedna z najväčších hviezd tohtoročného festivalu americká kapela Smashing Pumpkins. Ďalší silným menom na festivale bude Peaches. Kanadská  speváčka a hudobníčka so silne sexuálne podfarbenými textami. Okrem nich vystúpi aj austrálska formácia Nick Cave and The Bad Seeds. Nick Cave nie je len hudobník ale píše aj scenáre. Na Pohode vystúpi aj Orquesta Buena Vista Social Club v zostave Guarijo Mirabal, Aguaje Ramos a Bararito Torres spolu s Eliades Ochoa a Omara Portuondo. Po štyroch rokoch sa vráti skupina N.O.H. A., ktorá mala naposledy veľký úspech.

Okrem nich vystúpia Kaiser Chiefs, Amon Tobin – Two Fingers DJ set, Justice DJ set, Bloc Party, Kate Nash, Major Lazer, Tony Allen, Bonobo, Peaches, SBTRKT DJ set, Diplo, Beak>, Erol Alkan, Django Django, Peter Breiner a Gyorský filharmonický orchester, Dre Skull, Ondatrópica, O. Children, Quantic, Anthony Joseph & The Spasm Band, Karin Park, Sam Lee & Friends, Owiny Sigoma Band, Naive New Beaters, A.K.A.C.O.D., Cathy Davey, Ewert & the Two Dragons, Babylon Circus.

Bude aj zastúpená slovenská elektronická scéna ako B-Complex, Stroon, Ink Midget, Ear Drum Kru, Fallgrapp alebo Emonoizboyz. Okrem elektronickej scény bude aj Vec, Para, Andrej Šeban Band, Kubo Ursiny a Provisorium, Vidiek, Polemic, Bratislava Hot Serenaders.

Z divadla vystúpi činoherný súbor Slovenského národného divadla, ktorý odohrá dve predstavenia – Hollyroth a rozprávku Mechúrik a Koščúrik.

Festival sa každý rok rozširuje. Tento rok pribudne jeden stage v poradí už ôsmy. V gastre pribudnú stánky so zdravou výživou.

Ako každý rok budú špeciálne autobusy z 3 slovenských miest (Bratislava, Banská Bystrica a Zvolen) a 1 z Českej republiky, ktorý odchádza z Prahy a zastaví sa aj v Brne. Tieto autobusy vás dovezú priamo k bránam festivalu a na konci festivalu v Nedeľu odvezú od hlavného stage späť. Viac o festivale nájdete na www.pohodafestival.sk .

Napísala: Zuzana Tichá – ZuTi
Foto: Ján Vlk – Dreamwolf