Pohrebná kaplnka a les plný beznádeje. Pozrite si temnú novinku Daniela Sárkánya.

Nočná mora plná tmy a blúdenia čaká na fanúšikov Daniela Sárkánya. V novom videoklipe ku skladbe Wild Wind ponúka 27-ročný hudobník svojim poslucháčom vizuálizovanú predstavu toho, čo môže spôsobiť človeku neschopnosť odpúšťať. Inšpiráciu pritom mladý umelec našiel v srdcrvúcom príbehu otca, ktorý prišiel o dcéru.

Hoci to tak zo strašidelného vizuálu na prvý pohľad nevyzerá, Daniel Sárkány pokračuje v transformovaní zlého na dobré. Po tom, ako pred dvomi mesiacmi uviedol skladbu Welcome o zmene uhla pohľadu z negatívneho na pozitívny, prichádza s ďalšou hlbokou myšlienkou. Tento raz chce svojim poslucháčom v dobe chaosu a nenávisti pripomenúť silu odpúšťania.

„Aj keď nám to pripadá nemysliteľné, vyslovme: Odpúšťam ti. Nezbavujeme dotyčného zodpovednosti za to, čo spravil. Spravodlivosť čaká na každého z nás,“ hovorí na margo svojho nového singla Sárkány. K tomuto poznaniu dospel po vzhliadnutí filmu Chatrč (2017) so Samom Worthingtonom, kde hlavný hrdina Mack Phillips stratil príliš veľa času a takmer aj svojich blízkych len tým, že sa zožieral nenávisťou nad vrahom svojej dcéry.

Protagonistom Sárkányovho nového videa Wild Wind je samotný screamer. Blúdi v lesoch beznádeje pri Červenom Kameni, Modre a Častej, kým sa zrazu neocitne v miestnosti so zamurovanými dvermi. Východ je na načiahnutie ruky, no zamotaný do zožierajúcich myšlienok nenávisti a túžby po pomste ho nie je schopný vidieť. Napokon až po dosiahnutí zúrivostnej katarzie dospeje k tomu, že je lepšie odpúšťať, keďže práve pohnutie sa ďalej ukáže zmysluplnejšiu cestu.

Daniel Sárkány vydal svoje debutové EP s kapelou Drama Queen, pričom ho propagovali koncertmi po celom Slovensku a sčasti aj v zahraničí. Tiež bol súčasťou projektu Marvels of Contrast, no potom sa rozhodol vydať na dráhu solo umelca. Má za sebou single Wish, klavírnu Spomienku za zosnulým dedkom, Lost a spomínaný Welcome.

Zdroj: TS