Polemic a cestovateľský rekord!

Zdá sa, že skupina Polemic sa po lete naplnenom vystúpeniami hlavne na festivaloch na Slovensku pokúša o cestovateľský rekord. Po lete absolvovala T-music Back to School párty po 6 univerzitných mestách Českej republiky. Teraz sa nachádza uprostred turné s názvom Skamarádení, na ktorom spolu s kapelou Sto Zvířat brázdi Českú republiku krížom krážom.

K tomu všetkému počas mesačnej prestávky pred finále 12 dielneho turné si naplánovala koncertný výjazd až na samý okraj Európy v jej ostrovnej časti.  Od 9.11.2011 do 12.11.2011 sa predstaví v premiére v Holandsku v meste Den Haag, a zopakuje si úspešné koncerty z roku 2009 v britskom Brightone a Londýne.  

Prečo Polemic zvolili časovo náročnejšiu cestu po zemi pred logisticky jednoduchším letom odpovedá za skupinu trúbkár a spevák Petko: ,,Po zážitku z 1.apríla roku 2009, kedy som nestihol počas cesty na letisko včas vystúpiť spolu s klávesákom Pítrom z vlaku a lietadlo do vlasti odletelo bez nás, sme pragmaticky zvolili presun autom…” Cez smiech ostatných členov kapely dodáva: ,,Aspoň nám zostala pamiatka v pesničke 1.apríl z posledného albumu Horúce časy, kde sme tento pravdivý a v konečnom účtovaní aj riadne drahý kiks obrátili na žart a zvečnili v pesničke.“

Kým v prípade britských koncertných zastávok ide Polemic do známych a overených destinácii a klubov, v Holandsku to bude pre skupinu koncertná premiéra. Spevák Bejzo dodáva: ,,Pri vystúpení v novej krajine a meste je to vždy lotéria, či prídu ľudia a či ich roztancujeme”.

S tým však snáď Polemic problémy mať nebude, veď ich prudko tanečná zmes ska a reggae je na tieto účely ako stvorená.

Program Polemic počas najbližších dní:
5.11. Bratislava, SK, Atelier Babylon
9.11. Den Haag,  NL, Hague Pop Centre
11.11. Brighton, UK,  Wievhove
12.11. London, UK, 229 venue

Detaily nielen o koncertných aktivitách nájdete na www.polemic.sk, alebo facebook.com/POLEMIC.official

Zdroj: Px
Publikoval: Redakcia GREGI.NET