Pome na Poma v utorok 21.10. do bratislavského Nu Spirit Clubu.

Pomo, vlastným menom David Pimentel, je mladý kanadský multiinštrumentalista a producent. V poslednej dobe zaznamenal priam raketový štart svojej kariéry, podpísal zmluvu s losangeleským labelom HuhWhat&Where a vydal megaúspešný single „So Fine“.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/115969966″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“150″ iframe=“true“ /]

Ešte predtým, ako sa presťahoval do Montrealu a vydal sa cestou producenta elektronickej hudby, žil vo Vancouveri a hrával v rozličných kapelách ako gitarista či klávesák. S hudbou bol zžitý odmalička, učil sa hrať na klavír a prehrábaval sa v otcových platniach od New Order, Depeche Mode či Princea. V neskoršom veku pridal k obľúbenému starému funku a new waveu aj hip-hopové mená ako J Dilla či Madlib a jazzový Robert Glasper Experiment.

Tieto hudobné vplyvy a silná muzikálnosť sa prejavili aj v jeho súčasnej tvorbe, doteraz sa venuje aj živej hudbe v skupine Nouvel Age a s obľubou zapája do svojich skladieb nástroje, ktoré si mnohokrát aj sám nahráva. Jeho progresívny prístup k tvorbe ocenili aj také mená ako Kaytranada či Disclosure, ktorí pravidelne hrávajú jeho songy vo svojich setoch.

Na svojom prvom veľkom európskom turné sa zastaví 21. októbra aj v bratislavskom Nu Spirit Clube, aby lokálnemu publiku predviedol, o čom je celý tento buzz, ktorý ho prenasleduje na každom kroku. Čerešničkou na tejto utorkovej party bude FVLCRVM a Jimmy Pé, ktorý predstaví aj svoj debutový počin „Insomnia“.

www.facebook.com/events/673237522762234/

pomo_530

Zdroj: Nu Spirit