Pomôžte Petrovi Bičovi vybrať víťaza Súboja Kapiel.

Súťaž kapiel Dobré zo Slovenska sa blíži do finále. Cez víkend sa rozhodne o víťazovi, ktorý získa nahrávanie albumu. Príďte sa zabaviť v nedeľu 28.júna do AquaCity Poprad na 1.narodeniny Dobré zo Slovenska.

K šestici finalistov sa pripojí svojim vystúpením aj Metalinda a v porote bude gitarista a producent Peter Bič.

dida a jej hostia

Do finále súťaže postúpila šestica divácky najúspešnejších kapiel. Dida a jej hostia, elevenhill, ESO, Jeno´s Brothers, Stevie Heart a The Fusion saa postavia na pódium a svojim živým vystúpením sa budú uchádzať o hlasy odbornej poroty pod vedením Petra Biča aj návštevníkov podujatia.

elevenhill

Každý z nich odohrá v rámci svojho vstupu aj súťažnú pesničku na tému Dobré zo Slovenska, ktorá vznikla na základe dodaného textu od mladej slovenskej textárky. „Je to neuveriteľné, ako si kapely vedia poradiť s rovnakým textom. Obdivujem ich muzikálnosť a originalitu. Ich tvorba a zhudobnenie sú dôkazom toho, že každá muzikantská hlava a srdce premýšľa individuálne a presne tak chápe aj význam textu. Slovensko je naozaj nielen krásna krajina, ale aj krajina muzikálnosti, hudby a talentov,“ chváli súťažiacich riaditeľ súťaže Miroslav Hruška.

eso

Víťaza čaká nahrávanie albumu v štúdiu Umpax. Ďalší získajú natáčanie videoklipu a víkendový pobyt v AquaCity Poprad pre celú kapelu. Organizátori sú presvedčení, že budú tieto skúsenosti prínosné pre samotných hudobníkov a posunú ich ďalej v ich pôsobení na hudobnej scéne.

jenos brothers

V minulosti Dobré zo Slovenska podporovalo hudobné podujatia a koncerty hlavne známych slovenských hudobníkov, týmto projektom podáva ruku umelcom, ktorí majú toho pred sebou ešte veľa.

stevie heart

Teraz je to dobrodružné, ale dobré. Veď koho iného má zmysel podporovať, ak nie slovenskú domácu, krásnu hudbu. A čo sa týka pragmatickosti k podpore, dnes ju potrebujú úplne všetci, aby sa im pohodlne tvorilo, či presadzovalo na hudobnom trhu a je jedno, či je to práve začínajúca kapela, alebo skúsený hudobník,“  upresňuje Miroslav Hruška, ktorý si vie predstaviť nadväznú spoluprácu s víťazom. Tvorbu finalistov aj ich súťažné pesničky si môžete vypočuť na sutazkapiel.dobrezoslovenska.sk

the fusion

Zdroj: Edo Kopček