Popular Night feat. thatmanmonkz: Renesancia soulful houseu zneje ako thatmanmonkz!

Po rokoch presýtených rýchloobrátkovým EDM a copy-paste elektronikou svitá clubbingu na lepšie časy. Na prvotriednych festivaloch aj v svetoznámych cluboch a koktejl baroch všade od Ibizy cez New York až po Tokyo sa začína čoraz častejšie ozývať melodický zvuk soulful house music plný kvalitných vokálov.

Scott Moncrieff aka thatmanmonkz je DJ a producent žijúci v britskom Sheffielde a v súčasnosti patrí medzi najvýraznejšie mená tejto priam explodujúcej scény. Jeho zvuk houseu okorenený hiphopom, soulom a discom predstaví prvýkrát slovenskému publiku už túto sobotu 4. júna v bratislavskom Nu Spirit Clube na party Popular Night.

Máš stále denné zamestnanie alebo sa živíš len hudbou?

Za svoje hriechy som full-time v hudobnom biznise! Je to skutočná výsada zarábať si tým, čo miluješ. Keďže ale vediem vlastný label, pracujem ako umelec a producent a naviac chodievam hrávať na množstvo vzdialených a zaujímavých miest, nemyslím si, že by som vôbec stíhal robiť to všetko len na part-time.

Čo je tvojou najlepšou DJskou/producentskou spomienkou? Špeciálny release, skvelá party, neskutočné publikum…

Môj prvý release, v ktorom som bol zahrnutý (Small Arms Fiya EP, 2006) a vydanie môjho prvého sólo EPčka (The Man EP, Tone Control, 2012) boli pre mňa veľmi špeciálnymi momentmi, rovnako ako vydanie kompletného albumu (Columbusing, vydaný cez Delusions of Grandeur)… Čo sa týka pamätnej akcie a party, bolo ich mnoho, každý crowd a miesto je špeciálne a unikátne svojim vlastným spôsobom.

Moje prvé hranie v New Yorku bolo tiež pamätihodné, aj kvôli tomu, že som vtedy vôbec prvýkrát hral cez Rotary mix a môj dobrý kamarát Recloose mi rozprával o tom aké sú komplikované! Naštastie, len si zo mňa uťahoval (všetko fungovalo tak, ako malo!).

Zbožňujeme tvoj album Columbusing, môžeš nám prezradiť niečo viac o tom, ako vznikol?

Ďakujem, skutočne sa teším, že sa vám páči! Aby som bol úprimný, koncept prišiel krátko potom, ako som na ňom začal pracovať, nie predtým. Je to viac-menej moje vyznanie undergroundovej americkej hudbe, ktorá ma ovplyvňuje už od detstva. Názov a koncept albumu je postavený na konflikte toho, ako moderné formy tanečnej hudby čerpajú z kultúry black music, zatiaľ čo ľudia (vrátane mňa) často nepriznávajú, že stále žijeme v rasovo znevýhodňovanej spoločnosti. Výsledný feeling a zvuk je ovplyvnený aj tým, že som mal možnosť spolupracovať s množstvom zaujímavých ľudí!

Čo počúvaš okrem tanečnej hudby? Máš nejaké dobré hudobné tipy?

Som odjakživa zažratý do hudby, takže stále niečo počúvam. Milujem hiphop, vždy som ho zbožňoval a vždy budem, popri tom počúvam tiež veľa starého soulu, funku a jazzu. Moja priateľka miluje rnb a reggae, takže aj to máme doma nonstop pustené a príležitostne si vypočujem aj nejaký ten rock a klasické gitarovky. Moderujem tiež vlastnú show Shadeleaf Sunday Session na online rádiu KMAH, kde mám možnosť prezentovať trošku viac z toho, čo bežne počúvam. A tiež čokoľvek od Princea, D’Angela alebo Tribe Called Quest.

Poznáš aj niečo zo slovenskej scény? Je tvoje hranie na Popular Night zároveň aj prvou návštevou Slovenska?

Bude to moja premiéra na Slovensku, ale počul som už mnoho dobrého, obzvlášť o Popular DJs crew a Nu Spirite! Budete ma musieť zoznámiť s lokálnou scénou, stavím sa, že tam máte určite nejaký dobrý jazz, nie?

Nu Spirit Club – 4. jún 2016 – Popular Night feat. thatmanmonkz (UK)
FB EVENT: https://www.facebook.com/events/286404545031157/
THATMANMONKZ: https://soundcloud.com/thatmanmonkzhttps://www.facebook.com/shadeleafmusicUK

thatmanmonkz_poster

Zdroj: Nu Spirit Club & Bar